PASKELBTA „CBET RALLY ROKIŠKIS“ STARTO TVARKA: KAIP ATRODYS PIRMASIS DEŠIMTUKAS LENKTYNIŲ PRADŽIOJE?

0
49
Organizatoriu nuotr 1

Jau artėjantį savaitgalį Rokiškyje ir jo apylinkėse įvyks ketvirtasis Lietuvos automobilių ralio ir ralio sprinto čempionatų etapas „CBet Rally Rokiškis“. Jau septintus metus iš eilės čia organizuojamos ralio varžybos šiemet pritraukė daugiau kaip šimtą dalyvių. Iki ralio likus kelioms dienoms organizatoriai siūlo susipažinti su starto tvarka, pagal kurią ekipažai pradės lenktynes.

Pirmasis starto numeris skirtas šiemet po metų pertraukos į ralį sugrįžusiam Vaidotui Žalai, kuriam stenogramą skaitys latvis Ivo Pūkis. Būtent Vaidoto Žalos ir Ivo Pūkio tandemas triumfavo prieš tai vykusiame ralyje Lazdijuose, todėl šįkart jiems tikrai ne atsitiktinai suteiktas pirmasis starto numeris.

Vaidotas Žala tvirtina, kad vienetukas ant jų „Škoda Fabia SRT Proto“ durelių suteiks varžyboms papildomos intrigos, kadangi ekipažui teks valyti kelią ir greičio ruožuose bent jau iki pirmojo pergrupavimo startuoti pirmiems.

„Dėl aukštos starto pozicijos aš gal labiau nerimavau Lazdijuose, kai sugrįžome po pertraukos ir buvome po „regrupingo“ pakelti į pirmą vietą, nei dabar prieš ralį Rokiškyje. Tuomet buvo šiek tiek neramu, bet dabar jaučiuosi tvirtai. Faktas, kad pirmam važiuoti komforto yra mažiau. Ypač kai sausas kelias. Atsiranda slidinėjimo, mažiau aiškūs stabdymo taškai. Atsiranda daugiau klaustukų. Aišku, pirmu numeriu, kelio valytojo pozicijoje esu važiavęs tikrai daug kilometrų, todėl tai manęs labai netrikdo. Didžiausias to trūkumas yra sukibimas ant sausos dangos.

Tačiau yra ir pliusų. Nėra jokių vėžių ant kelio, kurios klaidintų. Tuomet tiesiog pieši iš akies pats pagal save. Kai priekyje startuoja kažkas kitas, pasirinkęs neteisingą trajektoriją, ar per anksti stabdęs, atsiradusi neteisinga vėžė ant kelio šiek tiek blaško. Tai tas startas pirmu numeriu turi tiek privalumų, tiek trūkumų. Sunku kartais apsispręsti, kur turi fokusuotis akys – į vėžę, ar į tavo pasirinktą trajektoriją posūkiui.

Dar vienas niuansas yra sausas oras, sausa danga, jokio vėjo ir stovinčios dulkės. Tokiu atveju pirmas važiuojantis vienareikšmiškai laimės ralį, nes jis vienintelis prieš save neturi dulkių sienos. Tuomet pirmam startavusiam tereikia atvažiuoti į finišą, nes dulkės situaciją keičia iš esmės“, – sakė Vaidotas Žala, kuris su Ivo Pūkiu pirmasis pradės „CBet Rally Rokiškis“ varžybas.

Antrasis starto numeris suteiktas Martyno Samsono ir Ervino Snitko tandemui, kurie varžysis „Škoda Fabia N5+“ automobiliu. Treti lenktynes pradės Vladas Jurkevičius su Aisvydu Paliukėnu. Ketvirtasis numeris papuoš Giedriaus Notkaus ir Daliaus Strižano „Škoda Fabia R5“ dureles. Penktas starto numeris suteiktas fenomenaliai greitam latviškam ekipažui su „Mitsubishi Lancer EVO IX“ – Emiliui Blūmui su Didziu Egličiu.

Šeštuoju starto numeriu lenktynes pradės N5 klasės atstovai Rokas Steponavičius ir Dovydas Ketvirtis su „Ford Fiesta N5“. Iškart už jų į trasą pajudės septintasis ekipažas – Nedas Radišauskas ir Justas Vičiūnas. Aštunti lenktynes Rokiškio apylinkių žvyrkeliais pradės Eugenijus Sladkevičius su Mariumi Kairiu. Šis ekipažas nuolat publiką džiugina itin aštriu važiavimo stiliumi.

Devintasis starto numeris suteiktas lenkams Adrian Rzeznik ir Adrian Sadowski. Jie lenktyniauja „Ford Fiesta Rally3“ automobiliu ir etape Lazdijuose iki smarkios avarijos, likus keliems greičio ruožams iki finišo laikėsi net septintoje absoliučios įskaitos vietoje. Dešimtuką pabaigs lietuviai su „Mitsubishi Lancer EVO IX“ – Giedrius Firantas ir Matas Valiulis.

Daugiau informacijos apie liepos 27-29 dienomis Rokiškio ir Zarasų apylinkėse įvyksiančias „CBet Rally Rokiškis“ varžybas galima rasti organizatorių puslapyje www.rallyrokiskis.com arba organizatorių „Facebook“.

Organizatoriu nuotr 2

Organizatoriu nuotr 3

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite