APTARTA ESAMA UAB „ZARASŲ AUTOMOBILIŲ KELIAI“ SITUACIJA

0
35
mid news zrs 348 IMG 0489
Penktadienį, spalio 1 d., Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, mero pavaduotojas Rimantas Jurevičius, administracijos direktoriaus pavaduotojas Gediminas Gaidamavičius ir Lietuvos Respublikos Seimo narys Algimantas Dumbrava susitiko ir aptarė UAB „Zarasų automobilių keliai“ esamą padėtį su įmonių grupės „Panevėžio keliai“ valdybos nare Jurgita Jurkšaityte ir UAB „Zarasų automobilių keliai“ direktoriumi Andriumi Latviu. Susitikimas įvyko Zarasų rajono savivaldybėje.

 
Bendrovės atstovai paaiškino, kad sprendimą dėl UAB „Zarasų automobilių keliai“ likvidavimo lėmė situacija dėl nepakankamo infrastruktūros statybos konkursų kiekio regioniniu lygmeniu. Pastaruoju metu ženkliai sumažėjo kelių infrastruktūros projektų, didelė dalis bendrovės atliekamų darbų yra susijusi su gerbūvio tvarkymu, kas nėra tiesioginė bendrovės veikla. Kelininkams situacija yra nepalanki visoje Lietuvoje. Neaišku kaip seksis įsibėgėti Rail Baltica rangos darbams, kadangi vis iškyla papildomų klausimų ir konkursai nukeliami jau kelintą ketvirtį, kiti planuojami strateginiai objektai – tai kelio Marijampolė–Suvalkai rekonstrukcija, Vilnius–Utena kelio rekonstrukcija artimiausiais metais. Todėl kreipiant dėmesį į visą judumo infrastruktūros rinką, „Panevėžio keliai“ pertvarka apima visą infrastruktūros statybos grupę.
 
Nepaisant sunkaus sprendimo dėl UAB „Zarasų automobilių keliai“, rajono Savivaldybės atstovai buvo patikinti, kad UAB „Zarasų automobilių keliai“  užbaigs visus pradėtus darbus, bendrovės darbuotojai bus atleidžiami įstatymų nustatyta tvarką, su jais bus pilnai atsiskaityta. Bendrovės atstovai pažymėjo, kad sprendimai priimami laiku. Šiuo metu yra didžiulė darbuotojų paklausa tiek statybų sektoriuje, tiek visoje darbo rinkoje, todėl atleidžiami darbuotojai turi realias galimybes susirasti naujus darbus. „Panevėžio keliai“ ir toliau dalyvaus Zarasų regiono infrastruktūros darbų konkursuose. Siekiama po pertvarkos pasiūlyti konkurencingas ir aukštesnės kokybės paslaugas.

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite