VEIKLOS PLĖTRA KITOSE ŠALYSE: KOKIUS SPRENDIMUS VERTA RINKTIS?

0
31
laivas

Vykdyti pasirinktą veiklą gimtojoje šalyje yra verta dėl daugybės priežasčių: nesusidursite su kalbos barjeru, puikiai išmanysite įstatyminę bazė, nepatirsite nepatogumų dėl kultūrinių skirtumų, o taip pat – labai tikėtina, kad ir išlaidos bus kur kas mažesnės. Tačiau taip pat nesunku pastebėti, kad  rezultatai bus kur kas geresni, jei plėtosite veiklą kitose šalyse. Gera žinia ta, kad veiklos plėtojimas kitose šalyse tikrai nėra sudėtingas procesas, jei tik pasirenkami tam tikri sprendimai. Kokie?

Rinkitės verslo konsultantą svečioje šalyje – būtent taip skamba vienas patarimų, kurio tikrai vertėtų paisyti, jei norite, kad veiklos plėtra būtų kuo lengviau įgyvendinama. Verslo konsultantas supažindins jus su kultūriniais skirtumais. Kaip žinia, ypač brangiai kainuojančios verslo klaidos neretai ir būna susijusios su kultūriniais skirtumais, o tiksliau – jų neišmanymu. Tad  turėdami daug naudingos informacijos apie tai, galėsite sklandžiau bei efektyviau įgyvendinti įvairius procesus bei išvengti brangiai kainuojančių klaidų.

Verslo plėtra svečiose šalyse neretai yra neatsiejama ir nuo to, kad būtent ten siekiama pardavinėti savo pagamintą  produkciją. Taigi, tokiu atveju, tenka galvoti  apie sprendimus, kurie leistų gabenti prekes. Jei atstumas nėra didelis, tokiu atveju puikiai tiks krovinių gabenimas sausuma. Tačiau jei būtina įveikti ne vieną tūkstantį kilometrų ar prekių galiojimo laikas nėra ilgas, tokiu atveju, puikiu pasirinkimu taps krovinių gabenimas oru.

Žinoma, svarbu akcentuoti ir tai, kad plėtros atlikti tinkamai nepavyks tuo atveju, jei neturėsite komandos puikių specialistų. Taigi, būtina suformuoti ir komandą. Galite būti tikri, kad šį žingsnį įveiksite kur kas paprasčiau, jei personalo paieškos bei atrankos procesus patikėsite toje šalyje veikiančioms įdarbinimo paslaugų agentūroms. Jums neteks susidurti su kalbos barjeru, be to,  užtikrinamas ir puikus tos šalies įstatyminės bazės išmanymas, tad jūsų lūkesčius atitinkanti komanda bus suformuota laba greitai.

Taigi, kaip matyti, plėtoti veiklą kitose šalyse, nėra sudėtinga, jei tik pasirinksite tam tikrus sprendimus: samdysite toje šalyje gyvenantį verslo konsultantą, pasirinksite tinkamiausią  prekių gabenimo būdą, personalo paieškos bei atrankos procesus patikėsite tos šalies įdarbinimo agentūroms.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite