ARKLIO DOMINYKO PIEVOJE PAMINĖTAS VAIKŲ RAŠYTOJO VYTAUTO LANDSBERGIO GIMTADIENIS

0
16
l1

Birželio 6 d. Salako ir Degučių bibliotekos pakvietė paminėti vaikų rašytojo Vytauto Landsbergio 60 metų jubiliejų. Rašytojo knygos mėgstamos vaikų ir visada laukiamos. Nuotaikingi knygelių tekstai patinka ir suaugusiesiems. V. Landsbergio pasakojimai vaikus veda per sudėtingą pasaulį ir supažindina su įvairiais reiškiniais bei juos supančia aplinka, skatina ieškoti problemų sprendimų. Knygos pasižymi geru humoro jausmu ir skatina į gyvenimą pažvelgti kitaip, moko mažiau bijoti ir daugiau mylėti.

Literatūrinę-muzikinę sveikinimų puokštę žiūrovams sukūrė Zarasų kultūros centro vaikų ir jaunimo grupė „Mėta“, vadovė Skaidrė Vanagaitė. Daineles iš Tinginių kaimo Kepuradienio dienos atliko Zarasų F. Latėno muzikos mokyklos Salako skyriaus mokiniai (vadovė Galina Palagina), pasakų ištraukas vaidino Zarasų P. Širvio progimnazijos Salako ugdymo skyriaus mokiniai (auklėtojos Reda Putrimaitė ir Dalia Baibinaitė), ritminius šokius žiūrovams dovanojo Salako kultūros namų mažieji šokėjai vadovaujami Danguolės Kisielienės, rašytojo knygas pristatė bibliotekininkė Asta Gudelienė.

Scenoje, Arklio Dominyko pievoje, skambėjo „Žvaigždžių varpeliai“, šoko „Pelytė Zita ir Tarakonas“, varlės, pianinu skambino „Arklys Dominykas“, pykosi ir taikėsi Ežys su Rudnosiuku, Rugiagėlės Svajonės dainą atliko Viltė. Ačiū dalyviams sukūrusiems  įspūdingą šventę.

Danutė Koroliova,

Salako bibliotekos vyresn. bibliotekininkė

Nuotraukos autorės

l2

l4

l5

l8

l9

l12

l13

l14

l15

l16

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite