UTENOS, VILNIAUS IR PANEVĖŽIO KELIŲ POLICIJOS PAREIGŪNAI VYKDĖ BENDRĄ PREVENCINĘ PRIEMONĘ

0
27
reid

Artėjant vasaros pabaigai, rugpjūčio 20 d., šeštadienio vakarą, Utenos apskrityje, Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – apskr. VPK), Vilniaus ir Panevėžio apskr. VPK kelių policijos pareigūnai surengė bendrą policinę priemonę, kurios metu tikrino vairuotojų, dviračių ir elektrinių paspirtukų, blaivumą, apsvaigimą nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų, kontroliavo dviračių (elektrinių paspirtukų) vairuotojų elgesį, bei atliko pavojingo ir chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo, važiavimo per sankryžas ir šviesoforo signalų nepaisymo kontrolę.

Bendroje priemonėje dalyvavo aštuoni Utenos, Vilniaus ir Panevėžio apskr. VPK kelių policijos pareigūnai, kurie nuo 18.00 val. iki vidurnakčio, patikrino daugiau nei pusė tūkstančio vairuotojų, Utenos mieste ir miesto prieigose, taip pat vykdė prevencinę priemonę Zarasų rajone ir Visagino savivaldybėje.

Keturi policijos pareigūnų ekipažai iš daugiau nei pusės tūkstančio patikrintų vairuotojų, išaiškino tris neblaivius vairuotojus, dviem iš jų buvo nustatyti vidutiniai girtumo laipsniai (2,05 prom. ir 2,07 prom.) ir pradėti ikiteisminiai tyrimai. Vienam vairuotojui buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis (0,54 prom.) ir pradėta administracinė teisena, dar dviem vairuotojams buvo nustatytos leistinos normos ir jie galėjo toliau tęsti kelionę.

Vykdytos bendros priemonės metu policijos pareigūnai išaiškino ir kitus KET pažeidimus: vienas eismo dalyvis nesegėjo saugos diržo, elektrinio paspirtuko vairuotojas važiavo per pėsčiųjų perėją. Įkliuvo vairuotojas vairavęs automobilį be galiojančios techninės apžiūros, kuris ankščiau buvo tris kartus viršijąs leistiną greitį, kurį užfiksavo keliuose įrengti stacionarūs greičio matuokliai, todėl šiam vairuotojui dar papildomai buvo įteikti trys protokolai už greičio viršijimą. Neblaiviems vairuotojams teko ieškoti kitų būdų, kaip toliau tęsti kelionę, o pavyzdingiems vairuotojams – policijos pareigūnai linkėjo saugios kelionės.

Utenos apskr. VPK kelių policijos pareigūnai ne pirmą kartą vykdė bendras policines priemones kartu su kitų apskričių pareigūnais. Tokios priemonės dažnai eismo dalyviams sukelia pasipiktinimą, tačiau, eismo dalyviai tikina, kad tai skatina visų eismo dalyvių sąmoningumą – visų saugumui. Utenos, Vilniaus ir Panevėžio apskr. VPK kelių policijos pareigūnai planuoja ir ateityje rengti bendras prevencines priemones keliuose.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite