BIOLOGINIS AR BIOCHEMINIS NUOTEKŲ VALYMAS. KURĮ PASIRINKTI?

0
42
nuoteku valymo irenginiai

Įsirenginėjant nuosava sklypą, kuriame nėra galimybės prisijungti prie centralizuotos nuotekų sistemos, reikia pasirūpinti vietine kanalizacija. Pirmasis pasirinkimas tokiu atveju dažniausiai būna biologinis nuotekų valymo įrenginys. Tiesa, renkantis jį, susiduriama su didele pasiūla ir skirtingais techniniais parametrais. Taigi, kaip žinoti, ko reikia iš tiesų? Skaitykite ir sužinokite.

Kuo skiriasi biologinis ir biocheminis nuotekų valymas?

Kaip jau tikriausiai žinote, yra biologinis ir biocheminis nuotekų valymas. Tačiau kuo skiriasi šie du būdai? Biologinis valymas yra skirtas itin natūralioms nuotekoms, kuriose yra nedaug cheminių medžiagų. Biologiniai nuotekų valymo įrenginiai turi veikti nuolat. Taigi juos rekomenduojama rinktis tuomet, kai nuotekų kiekis yra pastovus ir jose mažai arba visai nėra cheminių medžiagų.

Biocheminis nuotekų valymas tinka tuo atveju, jei nuotekose yra daug cheminių medžiagų ir įrenginio apkrova nėra pastovi. Visgi svarbu paminėti, kad tokio tipo valymo įrenginiai nėra tokie aktualūs Lietuvos rinkai. Jie labiau skirti Skandinavijos šalims, kuriose galioja itin griežti aplinkosauginiai reikalavimai.

Biologinio nuotekų valymo įrenginio pliusai

Biologinės nuotekų valymo sistemos montavimas įmanomas labai skirtingose vietose – tiek atokiau, tiek arčiau gyvenamojo ar ūkinio pastato. Ji efektyviai pašalina nuotekose esančius teršalus, todėl išvalytą vandenį galima saugiau išleisti į aplinką.  Biologinis nuotekų valymo įrenginys pranašus ir tuo, kad yra patvarus ir ilgaamžis, sunaudoja nedaug elektros energijos, be to, jį lengva prižiūrėti.

Kokio galingumo nuotekų valymo įrenginį pasirinkti?

Kadangi valymo įrenginių pasiūla šiuo metu yra pakankamai didelė, norint pasirinkti sau tinkamiausią, reikėtų gerai susipažinti su kiekvieno gaminio charakteristikomis. Tiesa, savarankiškai jas perprasti gali būti nelengva – ypač, jei technika nėra stiprioji jūsų pusė. Todėl geriausia šiuo atveju konsultuotis su specialistais. Jų kontaktus galite rasti paspaudę ant aukščiau esančios nuorodos.

Žinant nuotekų valymo būdus, skirtingų gaminių charakteristikas ir privalumus, išsirinkti sau tinkamiausią įrenginį gali būti kur kas paprasčiau. Visgi tam, kad šis kuo geriau atitiktų jūsų poreikius ir lūkesčius, verta kreiptis į specialistus. Jie padės išsirinkti reikiamą įrangą ir suteiks daug naudingų patarimų.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite