POEZIJOS IR MUZIKOS VAKARAS SU AGNE IR GIEDRIUMI ARBAČIAUSKAIS

0
33
mid news zrs 233 C7D 0644 Custom

Dar penkios minutės nakties / šiam vėjų pilnam kambary,
šioj meilėj bastūnėj, kuri / alsuoja prie balto peties… D. Kajokas

„Dar penkios minutės nakties“ – tai ramus, šiltas, jausmingas vakaras, įvykęs Antazavės dvare spalio 22 d. Tai lietuvių autorių A. Nykos-Nyliūno, H. Radausko, Antano A. Jonyno, T. Venclovos, G. Arbačiausko ir kitų poetų eilių įkvėptos dainos bei muzika, peraugančios į teatralizuotą poezijos skaitymą, kuris vėl persipina gitaros ir violončelės garsais. Kiekvienam, pavargusiam nuo kasdienybės rūpesčių ir nerimo – tai atgaiva sielai bei galimybė pabūti poezijos ir muzikos šalyje.

Pasinerti į šių garsų harmoniją kvietė aktorius, autorinių dainų atlikėjas, bardas Giedrius Arbačiauskas ir jo žmona violončelininkė Agnė. Šeimyninis duetas drauge muzikuoja jau septynerius metus, 2009 m. išleido kompaktinį diską „Vienaragis“.

„Atvažiavę į šitą dvarą, buvome maloniai nustebinti. Labai džiugu, kad čia kabo ir nuolatos keičiasi įdomios parodos. Linkime, kad Antazavės dvaras būtų gražiu kultūrinės traukos objektu.

Šiandien pakalbėkime apie jausmus. Apie tuos jausmus, kurie mus pakelia nuo žemės ir nors per sprindį mes tampame arčiau dangaus…“ – vakaro pradžioje į gausiai susirinkusią publiką kreipėsi Giedrius.

Pusantros valandos nuostabaus koncerto pralėkė nepastebimai… Renginio vedėja kultūrinės veiklos vadybininkė Antazavės dvare Raimonda Gruzdienė koncerto pabaigoje, dėkodama atlikėjams, įteikdama jiems gėles ir atminimo dovanas, kalbėjo: „Užsupo mus šitie žodžiai ir garsai, tarytum to balto angelo plunksnai palietus mūsų jautriausias stygas. Dėkojam už tai ir kaip norėtųsi, kad tai tęstųsi amžinai…“

 

Giedrius Arbačiauskas jau apie 25-erius metus teatro scenoje. Tačiau tai ne tik teatro scena, tai ir kinas, ir televizija. Giedriaus aktorinė veikla yra labai įvairi. Jis puikaus balso savininkas. Daugelis neįsivaizduoja LRT televizijos be jo įgarsinamų filmų. Kita Giedriaus labai mylima ir širdžiai artima veikla – tai jo dainuojamoji poezija. Meilė ir pagarba moderniųjų lietuvių poetų eilėms. Kaip sako pats Giedrius, jų tekstai tiesiog dainuoja.

Giedrius kuria kartu su savo žmona Agne. Agnė yra profesionali violončelininkė, baigusi Lietuvos muzikos akademijoje pas prof. S. Sondeckienę magistro studijas. „Nuo vaikystės klausiausi V. Kernagio dainų, mokėjau jas visas mintinai, taip pat mėgau B. Okudžavos, Ž. Bičevskajos ir kitų bardų dainas. Mano aplinkoje visuomet skambėjo muzika“, – sako Agnė. Idėja muzikuoti kartu su Giedriumi gimė abiem, tačiau susigroti nebuvo taip jau paprasta. Giedrius aiškiai įsivaizduoja, kaip turėtų skambėti daina, tačiau negali užrašyti natomis, o Agnė buvo pratusi groti iš natų. „Taip mes tapome vienas kito padėjėjais, aš moku užrašyti dainą natomis, suteikti jai formą, o Giedrius išmokė mane laisviau groti“, – sako Agnė.

Kultūros centro Dusetų dailės galerijos projektą „Muzika gurmanams“ remia Zarasų rajono savivaldybė ir Lietuvos kultūros taryba. Projekto vadovė Ieva Špūrienė.

Vilija Visockienė, nuotr. autorės

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite