VYKDOMI DAUGIABUČIŲ GYVENAMŲJŲ NAMŲ ATNAUJINIMO (MODERNIZAVIMO) DARBAI ZARASŲ MIESTE IR RAJONE 2022 METAIS

0
17
1

Uždaroji akcinė bendrovė „Zarasų būstas“ įgyvendindamas Energinio efektyvumo didinimo Zarasų rajono savivaldybės daugiabučiuose gyvenamuosiuose namuose programą, 2022 metais vykdė, kaip programos administratorius 18-os daugiabučių gyvenamųjų namų atnaujinimo (modernizavimo) darbus Zarasų mieste ir rajone. Septyniuose daugiabučiuose namuose jau yra baigti atnaujinimo (modernizavimo) darbai ir šiems namams yra išduoti statybos užbaigimo aktai.

Dar 11-oje daugiabučių gyvenamųjų namų atnaujinimo (modernizavimo) darbai užsitęsė ilgiau dėl objektyvių ir nuo užsakovo nepriklausomų priežasčių (žymiai išaugusios statybinių medžiagų bei atliekamų darbų kainos, sunkumai įsigyjant tam tikrų statybinių medžiagų bei tiekimo trikdžiai). Nors metų bėgyje ženkliai pakilo medžiagų kainos, tačiau mums kartu su rangovais pavyko rasti sprendimus, kad namų atnaujinimo (modernizavimo) darbai būtų baigti ir šių namų gyventojams nepadidėtų investicijos nė vienu euru, kurios buvo numatytos investiciniame plane prieš pradedant namų atnaujinimo (modernizavimo) darbus. Šiuo metu darbai yra baigiami ir prašymai yra pateikti arba artimiausiu metu bus teikiami statybos inspekcijai. Todėl dar šiemet planuojama šiems namams gauti staybos užbaigimo aktus.

2023 metais planuojama atnaujinimo (modernizavimo) darbus tęsti ir juos užbaigti dar penkiuose daugiabučiuose gyvenamuosiuose namuose. Greta jau įgyvendinamų atnaujinimo (modernizavimo) projektų bus organizuojami dar penkių daugiabučių namų projektavimo paslaugų pirkimai ir pradedami statybos darbai.

Džiugu, kad Zarasų miesto ir rajono gyventojai vis labiau supranta ir pritaria Energinio efektyvumo didinimo Zarasų rajono savivaldybės daugiabučiuose gyvenamuosiuose namuose programos įgyvendinimo gairėms, taip prisidėdami prie efektyvesnio energijos taupymo bei estetinio Zarasų miesto bei rajono vaizdo gerinimo. 2022 metais UAB „Zarasų būstas“ gavo dar vienuolikos daugiabučių namų butų ir kitų patalpų savininkų daugumos prašymus atnaujinti jų daugiabučius namus. Svarbu pažymėti, kad vis daugiau gyvenamųjų namų neprisijungusių prie centralizuotų šildymo tinklų, turintys autonominį šildymą, nori prisijungti prie šios programos įgyvendinimo atnaujinant (modernizuojant) ne tik savo gyvenamuosius namus, bet ir namų šildymo įrenginius efektyvesnėmis ir modernesnėmis sistemomis iš atsinaujinančių energijos šaltinių, taupančiomis ne tik šilumos bet ir elektros energijos sąnaudas. 2023 metais kai tik bus Aplinkos ministro įsakymu paskelbtas kvietimas teikti paraiškas atnaujinti (modernizuoti) daugiabučius namus, bus teikiamos paraiškos šių namų investicinių planų rengimui, vykdomas derinimas su gyventojais bei teikiama Aplinkos projektų valdymo agentūrai dėl pritarimo ir paramos šių projektų įgyvendinimui gavimo.

Informaciją pateikė UAB „Zarasų būstas“

2

3

4

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite