EDUKACINIS-ISTORINIS ,,UNT SARTŲ“ ŽYGIS PO DUSETŲ KRAŠTĄ

0
37
IMG 4302

Vasario 18 d., Zarasų krašto muziejui bendradarbiaujant su Zarasų krašto gidu Ramūnu Keršiu buvo surengtas ,,Unt Sartų“ žygis po Dusetų krašto gamtos, kultūros ir paveldo objektus.

Lietingo bei vėjuoto oro nepabūgę, tinkamai tam pasiruošę, pradėjome edukacinį-istorinį žygį. Žygiavome ir grožėjomės Dusetų miesto istoriniu centru, dailės galerija, Pauliaus Širvio gimtine. Dusetų miestelyje ir apylinkėse aplankėme įvairių kultūros ir gamtos paminklų, apžiūrėjome buvusią Pliaterių dvarvietę – Didžiadvarį, kuriame dažnai lankėsi garsiausia šios giminės atstovė Lietuvoje Emilija Pliaterytė. Aplankėme ir garsųjį Sartų žirgyną, kuris tapo vienu iš pagrindiniu žygio akcentu. Žygiavome ir per tas vietas, kur kadaise gimė ir vyko ristūnų lenktynės.

Greta Prakapavičiūtė, muziejininkė (kultūrinių renginių koordinatorė)

DSC 0007

IMG 4306

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite