RAŠYTOJOS ILONOS EŽERINYTĖ KNYGOJE „DABAR MARSELIS“ – DAILININKĖS RAMUNĖS SLADKEVIČIŪTĖS DAINIENĖS ILIUSTRACIJOS

0
50
20230411 114419

Viename savo interviu rašytoja Ilona Ežerinytė yra sakiusi, kad „…knygą galima parašyti apie bet ką – ir apie sagą, rastą ant grindinio, ir apie vienišą paauglį ant suoliuko parke, net pokalbio nuotrupa gali virsti knyga…“

 I. Ežerinytės  „Dabar Marselis“ yra pretendentė į „Metų knygos“ apdovanojimus knygų paaugliams kategorijoje.

 „Dabar Marselis“ pasakojimo ašis – kelionė. Pagrindinis herojus grįžta į gimtąjį miestą, o mintimis jis keliauja į paauglystę, mokymosi gimnazijoje sėkmes ir nesėkmes, pirmosios meilės išgyvenimus ir atsitiktinumus, kurie nulemia netikėtus gyvenimo posūkius.

Knygoje nemažai dėmesio skiriama  menui, todėl neatsitiktinai (tai tikrai suprasite skaitydami!) iliustracijoms pasirinkti dailininkės Ramunės Sladkevičiūtės Dainienės darbai. Dailininkė visai neseniai Zarasų krašto muziejuje surengė tapybos ir fotografijos darbų parodą. O štai dabar – dailininkės tapybos darbais galime pasigrožėti ir paėmę į rankas knygą „Dabar Marselis“.

Malonaus skaitymo ir nepamirškite balsuoti už labiausiai patikusias knygas „Metų knygos rinkimuose“.

Šią knygą rasite Skaitytojų aptarnavimo ir Vaikų literatūros skyriuose.

JURGA SAGADINAITĖ,

Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vyresn. bibliotekininkė

Nuotr. Inesos Dumbravienės

20230411 114356

20230411 114437

20230411 114507

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite