„DRAUGOTEKA“ IR LITERATŪRA PAAUGLIAMS

0
33
1

Balandžio 26 ir 27 d. Zarasų rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje lankėsi Zarasų P. Širvio progimnazijos 8 c ir 5 c klasių moksleiviai su pedagogėmis Vilma Valainiene ir Evelina Kisieliene.

Lankytojai susipažino su projekto „Inovatyvūs Lietuvos bibliotekų skaitymo skatinimo sprendimai vaikų ir jaunimo socialinių santykių kūrimui su aplinka“ tikslais, edukacine programa „Žaidžiame draugoteką“, knygomatu ir žaidimo „Draugoteka“ programėle.

Dalyvaudami edukacijoje „Saulė ir netikėti atspindžiai knygose“ susipažino su pagrindiniu personažu Saule, su literatūra pasakojančia apie negalią turinčius ir kitokius literatūros kūrinių herojus. Interaktyviais metodais analizuodami situacijas knygose sužinojo, kad būti kitokiu nėra blogai, kad ne visada reikia apie žmogų spręsti iš jo išvaizdos, o apie knygą iš jos viršelio. Dalyvaudami komandose išbandė kūrėjo, klausytojo, vertintojo vaidmenis. Atlikdami užduotis naudojo pasakojimo metodą.

Edukacinis užsiėmimas papildė dalyvių lietuvių kalbos ir literatūros bei pilietinio ugdymo pamokų turinį.

Projektas finansuojamas 2014–2021 m. Europos ekonominės erdvės ir Norvegijos finansinių mechanizmų priemonės „Kultūros prieinamumo plėtojimas ir kultūrinio švietimo stiprinimas“ lėšomis.

Zina Černovienė, Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė

Nuotraukos Milenos Semionovaitės, Elijos Vaitkūnaitės ir aut.

2

3

4

5

6

7

8

10

11

13

14

15jpg

16

17

18

19

20

21

22

23

24

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite