PRADEDAMAS BALSAVIMAS UŽ LABIAUSIAI PATINKANČIAS DALYVAUJAMOJO BIUDŽETO PROJEKTO IDĖJAS!

0
38
projekt

Zarasų rajono savivaldybės administracijos antrus metus inicijuojamas dalyvaujamasis biudžetas sulaukė vietos gyventojų dėmesio – gautos 9 projektų idėjos. Rajono Savivaldybės gyventojai galėjo teikti projekto idėjas, kurios skirtos viešųjų erdvių ir viešojo naudojimo infrastruktūros, susijusios su laisvalaikio, poilsio, sporto, kultūrine ir kitomis veiklomis, sukūrimui.

Gautų projektų administracinio vertinimo išvados buvo teigiamos, tačiau trys projektų idėjos vertinimo komisijos sprendimu buvo atmestos, nes projektų idėjos siūlomoje teritorijoje techniškai būtų neįgyvendinamos ir/ arba projekto įgyvendinimo biudžetas suplanuotas netinkamai. Taigi, gyventojų balsavimui teikiamos 6 projektų idėjos.

 

Dėmesio! Prašome pildant balsavimo formą nurodyti pilną vardą, pavardę, asmens kodą (nebus viešas), kitaip Jūsų balsas nebus registruojamas. Balsuoti gali Zarasų rajone gyvenamąją vietą deklaravę fiziniai asmenys ne jaunesni kaip 18 metų.

Vienas gyventojas turi teisę balsuoti ne daugiau kaip už 2 projektų idėjas, atiduodamas po vieną balsą kiekvienoje projektų idėjų kategorijoje – mažos ir didelės apimties projektų idėjų kategorijoje.

Minimalus balsų skaičius, kurį reikės surinkti kad idėja būtų įgyvendinta:

Mažos apimties projektų idėjoms – 25 balsų.

Didelės apimties projektų idėjoms – 50 balsų.

Susipažinti su mažos apimties projektų idėjų pasiūlymais galite ČIA.

Susipažinti su didelės apimties projektų idėjų pasiūlymais galite ČIA.

Balsuoti galite ČIA.

Balsavimas vyks elektroniniu būdu 14 kalendorinių dienų nuo projektų idėjų balsavimo paskelbimo, t. y. iki 2023 m. birželio 7 d. (imtinai).

Gyventojai balsuodami už jiems labiausiai patinkančias idėjas išrinks dvi iniciatyvas – nugalėtojas, kurias įgyvendins Zarasų rajono savivaldybės administracija, skirdama finansavimą.

Balsavimo klausimais konsultacijas teikia Ramunė Šileikienė, Investicijų ir plėtros skyriaus vedėja, el. p. dalyvauk@zarasai.lt, tel. (8 385) 37144.

Vadovaujantis Zarasų rajono savivaldybės dalyvaujamojo biudžeto priemonės įgyvendinimo tvarkos aprašo, patvirtintu Zarasų rajono savivaldybės tarybos 2022 m. balandžio 29 d. sprendimu Nr. T-77 „Dėl Zarasų rajono savivaldybės dalyvaujamojo biudžeto priemonės įgyvendinimo tvarkos aprašo patvirtinimo“ (toliau – Tvarkos aprašas), 30 punktu, balsuojantis asmuo duoda sutikimą tvarkyti asmens duomenis. Šie duomenys viešai neskelbiami ir naudojami balsuojančiam asmeniui identifikuoti, patikrinti jo deklaruotą gyvenamąją vietą ir balsavimų skaičių. Asmens duomenys saugomi Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo numatyta tvarka.


Zarasų rajono savivaldybės administracijos informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite