ROKIŠKIEČIAMS APIE ELNIAŽUVĘ IR ZARASUS

0
39
IMG 20230704 121620

Pirmąjį liepos antradienį Zarasų rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje lankėsi moksleivių būrys iš kaimyninio Rokiškio krašto. Rokiškio kultūros centro edukacinės dienos stovyklos „Mano kraštas tavo“ stovyklautojai norėjo susipažinti su Zarasų krašto istorija, simboliais.

Susiskirstę į „Lamtatūtai“ ir „Kelionių žaibai“ komandas žaidė interaktyvų žaidimą „Zarasų gatvės“. Spėliodami ir skirstydami krintančius gatvių pavadinimus sužinojo kokios gatvės yra Zarasuose. Žaidime pirmavo „Kelionių žaibai“ komanda. Keliaudami interaktyviu dviračiu sužinojo kurią gatvę galima pamatyti pro bibliotekos langą, kuria gatve važiavo atvažiuodami, kuri gatvė ilgiausia. Kokių žymių žmonių vardais jos pavadintos ir kodėl.

Apžiūrėdami menininko Mariaus Jonučio sukurtą dėlionę Elniažuvę spėliojo ką kuris simbolis reiškia. Kodėl jie yra Zarasų herbe. Kūrybinėse dirbtuvėse kiekvienas pasigamino darbelius su Elniažuve.

Nuo bibliotekos priestato stogo pasigrožėję peizažais ir Zarasaičiu atsisveikino žadėdami dar sugrįžti.

Zina Černovienė,

Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė

Nuotraukos aut.

IMG 20230704 121632

IMG 20230704 122547

IMG 20230704 124424

IMG 20230704 124515

IMG 20230704 125555

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite