MIŠKININKAI KVIEČIA SUSIBURTI Į TRADICINĘ MIŠKŲ ŠVARINIMO TALKĄ – RUGSĖJO 9 D. VISOJE LIETUVOJE VYKS „MIŠKO KUOPA“

0
104
misko

VĮ Valstybinių miškų urėdija kviečia susiburti visus neabejingus gamtai piliečius į tradicine tapusią, jau trečią kartą vyksiančią miškų švarinimo talką „Miško kuopa“.

Praėjusių metų pavasarį daugiau nei 700 talkininkų visoje Lietuvoje surinko apie 90 tonų įvairių atliekų mūsų miškuose, po kurių miškai prieš vasarą tapo gerokai žalesni ir švaresni. Šiemet miškininkai kviečia kartu sutvarkyti miškus po vasaros sezono bei pasitikti rudenį įprasminant meilę gamtai.  

„Tai, kad miškininkai kasmet iš miškų išveža beveik 1000 tonų atliekų tik įrodo, kokia svarbi yra ši, jau tradicija tapusi, iniciatyva. Kviečiu visus jungtis ir kartu tvarkyti savo pamėgtas bei dažnai lankomas vietas tam, kad pavasarį sugrįžtume į žaliuojančius ir švarius miškus“, – akcijos svarbą pabrėžė aplinkos ministras Simonas Gentvilas.  

Miško valymas nuo teršėjų paliktų šiukšlių – kasdienis miškininkų darbas, vykstantis visus metus. Kasmet miškuose surenkama apie 1000 tonų įvairių atliekų – apie 200 tonų padangų ir apie 800 tonų buitinių, statybinių atliekų.

„Miško kuopa“ organizuojama siekiant suburti gamtą mylinčią visuomenę išvalyti miškus nuo šiukšlių, kurios tampa taršos bei gaisrų židiniais Lietuvoje bei šviesti piliečius apie tvarų, atsakingą elgesį gamtoje. 

„Jau trečius metus iš eilės visus Lietuvos gyventojus, kuriems rūpi miškai, kviečiame į vieną dieną trunkančią miškų švarinimo talką, kuri vyks visuose Lietuvos regionuose. Šia akcija siekiame ne tik iškuopti šiukšles ir padėti išvalyti miškus, bet ir atkreipti žmonių dėmesį į problemą, kurią galime išspręsti tik bendromis pastangomis. Tikiu, kad ši iniciatyva taps tinkamu pavyzdžiu visuomenei, kaip elgtis gamtoje ir saugoti visų mūsų turtą – miškus, o ateityje miškininkai visuomenę į juos kviestų tik pažintiniais ir rekreaciniais tikslais“, – dalyvauti akcijoje ragina Valstybinių miškų urėdijos generalinis direktorius Valdas Kaubrė.

Akcija vyks visuose 26 Valstybinių miškų urėdijos regioniniuose padaliniuose. Vietos, kuriose vyks miškų tvarkymo talka, miškininkų parinktos pagal tai, kur miško teršėjai dažniausiai palieka šiukšles, atsikrato stambiagabaritėmis ar statybinėmis atliekomis.

Į vietas, kuriose vyks talka, iš nustatytų susirinkimo vietų palydės bei kartu darbuosis Valstybinių miškų urėdijos miškininkai. Taip pat darbuotojai pasirūpins pirštinėmis, šiukšlių maišais bei užtikrins šiukšlių išvežimą.

Kviečiame visus piliečius registruotis ir rugsėjo 9 dieną, 10.00 val. susirinkti bei švarinti mišką kartu!

Miškų tvarkymo akcijos „Miško kuopa“ registracija skelbiama Valstybinių miškų urėdijos interneto svetainėje https://registracija.vmu.lt/.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite