KOKIOS KLAIDOS DAŽNIAUSIAI DAROMOS PLANUOJANT BEI VYKDANT STATYBAS?

0
20
svetaine

Statybos – ypatingas procesas: jam pasibaigus, galima džiaugtis patogesniu bei kokybiškesniu gyvenimu. Tačiau, kad statybų procesas vyktų sklandžiai ir lengvai, tenka įdėti ir nemažai pastangų. Visgi, neretai pasitaiko ir klaidų. Tad, kokios klaidos, planuojant bei vykdant statybas, yra daromos itin dažnai?

Nepasidomima, kur statybines žaliavas bei gaminius galima įsigyti geriausiomis kainomis

Patrauklus statybų biudžetas yra aktualus daugeliui, tačiau, kad toks jis ir būtų, ne visada įdedama pakankamai pastangų. Taigi, viena dažniausiai daromų klaidų yra ta, kad didelė dalis žmonių tiesiog nepasidomi, kur statyboms reikalingi elementai (cinkuota skarda, metalo juostos ar sijos, mediena, plastikiniai langai ir t.t.), yra parduodami geriausiomis kainomis.

Norima koreguoti projektą, nors darbai jau yra prasidėję

Dar viena klaida, kuri irgi daroma ypač dažnai yra ta, kad norima koreguoti projektą, nors darbai jau yra pradėti. Tai – ypač prastas sprendimas, kadangi kai kurias atvejais, korekcijų netgi neįmanoma atlikti, o, jei ir įmanoma, tai neretai padidina biudžetą ir pailgina statybų trukmę. Tad galite būti tikri – statybos bus kur kas paprastesnės bei lengvesnės, jei visgi atsisakysite minties apie korekcijas. Na, o, kad išvengtumėte noro koreguoti projektą, skirkite ypač daug laiko bei dėmesio jo išgryninimui – turėkite viziją, kokiame name norite gyventi; apsvarstykite įvairiausius variantus ir iš jų rinkitės geriausią ir tik tuomet pradėkite statybos darbus.

Santykiai, su statybose dalyvaujančiais žmonėmis, nėra apibrėžti darbo sutartimis

Dar viena klaida, kurią daro ypač didelė dalis žmonių, norinčių turėti savo namus yra ta, kad jie santykių, su žmonėmis, kurie dalyvauja statybose, neapibrėžia darbo sutartimis. Tai – ypač prastas sprendimas. Net ir tuo atveju, jei asmuo suteiks nedaug paslaugų, pavyzdžiui, atliks vos kelias dienas trunkančius dažymo darbus, šiuos santykius vis tiek reikia apibrėžti darbo sutartimi, kad pavyktų išvengti daugybės nesusipratimų.

Taigi, būtinai pasidomėkite, kur statyboms reikalingi elementai yra parduodami geriausia kaina; venkite korekcijų statyboms jau prasidėjus ir nepamirškite, kad santykiai, su statybose dalyvaujančiais žmonėmis, turi būti apibrėžti darbo sutartimi.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite