ISTORINĖ PASKAITA „MOTERYS LIETUVOS PARTIZANINIAME KARE“

0
56
DSC 0009

Zarasuose gegužės 23 dieną lankėsi Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro darbuotojai, kurie skaitė paskaitas apie Lietuvos moterų dalyvavimą partizaniniame kare. Genocido ir rezistencijos tyrimo departamento Istorinių tyrimų programų skyriaus vedėjos Ramonos Staveckaitės-Notari paskaita vadinosi „Moterys Lietuvos partizaniniame kare 1944 – 1953 m.“, o šio departamento Specialiųjų tyrimų skyriaus vyr. istoriko Andriaus Tumavičiaus – „Moterys ginkluotoje rezistencijoje Lietuvos Šiaurės Rytuose“.

Į Zarasų krašto muziejaus padalinį adresu D. Bukonto g. 1 susirinko šia tema besidomintys zarasiškiai. Daugiausia tai buvo Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos aštuntokai kartu su istorijos mokytoja Rimute Morozoviene. Istorikai, tyrinėję archyvinę medžiagą, nustatė tam tikras moterų dalyvavimo partizaniniame kare tendencijas, paaiškino, kodėl moterys ėjo į partizaninį karą, koks buvo jų išsilavinimas, socialinė kilmė, šeiminė padėtis, gyvenamoji vieta ir kt. Buvo sužinota daug naujų įdomių dalykų, praturtinusių žmonių istorinę atmintį.

Zarasų krašto muziejaus informacija

DSC 0004

DSC 0007

DSC 0012

IMG 7642

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite