KALBA SKIRTA MUMS

0
23
20180302 141123

„Derėtų neužmiršti, kad kalba turi daug rankų – priglausti, atleisti, paguosti, apglėbti, sutaikinti, sujungti… Baisu, kada šitos rankos lieka tuščios, kada ta pačia kalba kalbantys nesusikalba“ – sakė lietuvių poezijos genijus Justinas Marcinkevičius. Gimtosios kalbos savaitė – tai galimybė dar kartą įsitikinti, kokia turtinga ir išmintinga yra mūsų kalba,

Veiklos, skirtos Gimtosios kalbos savaitei, buvo skirtingos: 5-10 kl. vyko varžytuvės „100 žodžių Lietuvai ir apie Lietuvą“, integruota lietuvių kalbos ir biologijos pamoka, netradicinės pamokos – čia pratimai pavirto mįslėmis, žiūrėti filmai, sukurti pagal lietuvių rašytojų kūrinius, kurti akrostichai, organizuotos parodėlės.

Nors mūsų mokykla ir nedidelė, tačiau mokiniai mielai dalyvauja. 100 knygų skirtukų – pieštų, megztų, klijuotų, pintų – tai parodėlė „Skirtukas knygai“, skirta ne tik Gimtosios kalbos savaitei, bet ir Lietuvos Valstybės atkūrimo Šimtmečiui.

Apibendrinti Gimtosios kalbos savaitės rezultatai, apdovanoti raštingiausi mokiniai… Norėtųsi, kad visada prisimintume Vydūno žodžius: „Kalbėdamas kiekvienas žmogus padaro ryškią savo asmenybę ir todėl jis yra nors mažas menininkas“…

Giedrė MIČIŪNIENĖ,
mokytoja
Nuotraukos autorės

20180302 141137

20180302 141153

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite