ZARASUS PASIEKĖ DŽIUGI ŽINIA – IKI 2018 METŲ PABAIGOS BUS SUREMONTUOTA ZARASŲ MIESTO VYTAUTO GATVĖS DANGA

0
20
asfaltas kelias

Dėl Vytauto gatvės Zarasų mieste, sutampančios su magistraliniu keliu A-6 Kaunas – Zarasai – Daugpilis, remonto Zarasų rajono savivaldybės bei administracijos vadovai į šį kelią atkuriančią ir prižiūrinčią Kelių direkciją prie Susisiekimo ministerijos bei į Lietuvos Respublikos susisiekimo ministeriją kreipėsi ne vieną kartą.

Dar 2007 metais Zarasų rajono savivaldybės administracija parengė techninį darbo projektą ,,Magistralinio kelio A-6 Kaunas – Zarasai – Daugpilis atkarpos per Zarasų miestą (Kauno, D. Bukonto, Vytauto g.) rekonstrukcija“. Bendradarbiaujant su Kelių direkcija, Kauno ir D. Bukonto gatvės buvo rekonstruotos, o Vytauto gatvės asfaltbetonio danga, deja, iki šiol dar yra blogos būklės.

2015 metų balandžio mėn. Zarasų rajono savivaldybė prašė Kelių direkcijos rasti galimybę 2015 metais bendromis pastangomis užbaigti Vytauto gatvės rekonstrukcijos ir dangų kapitalinio remonto darbus, tačiau darbai 2015 metais nebuvo pradėti.

2016 metais, savo kompetencijos ribose, darbus pradėjo ir užbaigė tik rajono Savivaldybė, prieš klojant dangas, užbaigė kloti šaligatvius bei po gatve įrengė lietaus nuotekų tinklus. Įrengdama šaligatvius ir lietaus nuotėkų tinklus 2016 metais, rajono Savivaldybė savo įsipareigojimus įvykdė. Įrengus lietaus nuotėkų tinklus išspręsta vandens nuvedimo problema, o pabaigus kloti šaligatvius visa magistralinio kelio A-6 atkarpa per Zarasų miestą tapo saugesnė pėstiesiems ir dviratininkams.

Visus 2017 metus nepaliaujamai buvo kreipiamasi į LR susisiekimo ministeriją, Kelių direkciją prie Susisiekimo ministerijos su prašymais remontuoti Vytauto gatvės asfaltbetonio dangą, tačiau buvo gaunami neigiami atsakymai arba pažadai.

2018 metais rajono Savivaldybės vadovai tris kartus kreipėsi į aukščiau paminėtas institucijas dėl jau avarine tapusios gatvės dangos. Kovo mėnesį dėl šios problemos sprendimo Kelių direkcijoje buvo organizuotas posėdis, kuriame dalyvavo rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas. Pagaliau balandžio 12 d. gautas Kelių direkcijos raštas, kuriame nurodoma, kad Kelių direkcija ištyrė Vytauto gatvės dangos konstrukcijos būklę, išnagrinėjo galimus asfalto dangos remonto būdus ir nutarė ne vėliau kaip iki 2018 metų gegužės mėnesio pabaigos paskelbti Vytauto gatvės asfalto dangos remonto darbų viešąjį pirkimą ir laimėjęs tiekėjas privalės asfalto dangos remonto darbus atlikti iki 2018 metų pabaigos.

Zarasų rajono savivaldybės informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite