EUROPOS ŠIANDIENA IR IŠŠŪKIAI

0
38
DSC 8922

Visa balandžio 23-ioji diena Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijoje buvo skirta Europos Sąjungai. Veiklas, skirtas projektui „Mokyklos Europos Parlamento ambasadorės“, pradėjome anksti: jau nuo pat ryto pasitikome kolegas mokinius ir mokytojus iš Utenos Dauniškio ir Anykščių Jono Biliūno gimnazijų, taip pat projekto MEPA dalyvius, o netrukus atvyko ir svarbiausias dienos svečias – Europos Komisijos Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranckevičius.

Veiklas pradėjome smagia premjera – III b klasės gimnazisto Ernesto Šalčio sukurtu filmuku apie „Ąžuolo“ gimnaziją. Artėjant šios mokyklos šimtmečiui sukurta graži istorija, kaip keitėsi ir augo ši mokymosi įstaiga. Po filmuko laukė svarbiausioji veiklų dalis – Arnoldo Pranckevičiaus paskaita „Europa šiandien ir rytoj“. Jos metu aptarėmė svarbias aktualijas: Brexit‘ą, pabėgėlių krizę, karus Ukrainoje ir Sirijoje, populizmą, taip pat išsiaiškinome, kaip ES jas sprendžia ir kokių veiksmų imasi. Sužinojome apie Jeano Claude‘o Junckerio penkis scenarijus be britų, apie pasisekusias laisvos prekybos derybas su Kanada, Japonija ir Meksika bei naujų derybų planavimą su Australija ir Naująja Zelandija. A.Pranckevičius mums taip pat papasakojo apie Europos gynybos fondą, PECSO, ES biudžetą ir kitus rūpimus dalykus.

Na, o po šios rimtos dalies užsiėmimus tęsė interaktyvus „Alano pasiplepėjimų“ šou su mūsų garbingu svečiu Arnoldu Pranckevičiumi. Pasiplepėjimų metu netruko juoko, kai svečias pasakojo apie savo nuotykius Amerikoje, taip pat sužinojome apie jo karjeros pradžią, studijas, stažuotę JAV Senate ir draugystę su prezidentu V. Adamkumi. Arnoldas Pranckevičius – įdomi, šiuolaikiška ir daug nusipelniusi asmenybė – tikras pavyzdys mokiniams. Šios dienos veiklas užbaigėme mišriose komandose žaisdami „Europrotų“ protmūšį, kurio metu turėjome galimybę susipažinti ir pabendrauti su Utenos ir Anykščių gimnazijų mokiniais.

Šios dienos renginiai tikrai praplėtė visų dalyvavusių mokinių akiratį, įgijome vertingų žinių. Buvo labai smagu bendrauti ir įdomu klausytis Arnoldo Pranckevičiaus, kuris taip išsamiai ir suprantamai paaiškino mums sudėtingus Europos Sąjungos reikalus. Tai buvo puiki galimybė užmegzti ryšius su kitomis gimnazijomis – projekto „MEPA“ dalyvėmis. Dėkojame mokytojai Daivai Matijošienei už organizacinę pagalbą, Ernestui Šalčiui už renginio moderavimą, jauniesiems ambasadoriams, gimnazijos direktoriui už pagalbą ir Alanui Šablinskui už drąsą kalbinti šį garbų svečią. Tebūnie daugiau tokių renginių!

Nikolė Vavinskaitė, jaunoji projekto ambasadorė
Nuotraukos Armando Knezio

DSC 8979

DSC 9128

DSC 9260

DSC 9299

DSC 9366

DSC 9395

DSC 9413

DSC 9540

DSC 9553

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite