TAPYBOS DARBŲ PARODOS ATIDARYMAS VIEŠOJOJE BIBLIOTEKOJE

0
27
Aivis 222

Šį penktadienį, gegužės 4 d. 15 val., tapybos mylėtojai kviečiami į dailininko Aivio Pizels personalinės darbų parodos „Mano gamta“ atidarymą Zarasų viešosios bibliotekos galerijoje.

Aivis Pizels gimė Preili (Latvija) mieste 1988 m. 2009 m. baigė Rezeknės dizaino ir meno specializuotą mokyklą. 2013 m. įgyjo bakalauro specializaciją Latvijos menų akademijoje, ten pat baigė (2015 m.) tapybos magistro studijas. Kūrybinė veikla daugiausia susieta su Latgalės žmonėmis bei gamta. Apie tai liudija parodos vykusios Preili, Daugpilyje, Rezeknėje, Livani, Jekabpilse ir Ludzoje. Vėliau parodos buvo eksponuojamos ir Rygoje. Nuo 2007 m. dailininkas aktyviai dalyvauja pleneruose, grupinėse ir personalinėse parodose.

Dailininko paveikslai traukia netradicine gyvybiškumo ir spalvos sąveika, kuri trykšta per drobės kraštus. Mene yra galimybė būti labiau teisingesniam ir atviresniam nei iš tikrųjų gyvenime, todėl meno kūrinius galima atidžiai apžiūrinėti kaip savo vidinį veidrodį. Paveikslas pasakoja apie šios minutės išgyvenimą, todėl autorius mano, kad tapyba – tai atsakymas į savo vidinių jausmų pasaulį. Tapybos kalba visų pirma paliečia žmogiškąsias emocijas, o ne protą. Emocijos gali mums priminti apie harmoniją, kurios negali pasiekti sisteminė proto analizė. Dailininko mėgstamas saviraiškos būdas – peizažai, todėl, kad gamta – didingiausia mokytoja ir įkvėpėja. Ji nepaliauja stebinti savo kaita ir įvairove. Saulė, jūra, visas pasaulis verčia jus suvokti savo mažumą neaprėpiamame pasaulyje. Viskas pasaulyje laikina, bet energija įsikūnijusi paveiksluose išlieka amžina.

Zarasų viešosios bibliotekos informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite