ĮGYVENDINTAS PROJEKTAS „BEŠEIMININKIŲ APLEISTŲ PASTATŲ LIKVIDAVIMAS ZARASŲ RAJONE“

0
18
Ekrano nuotrauka 2020 12 23 104658
Zarasų rajono savivaldybės administracija sėkmingai įgyvendino projektą „Bešeimininkių apleistų pastatų likvidavimas Zarasų rajone“ (toliau – Projektas).

Projekto tikslas – pagerinti Zarasų rajono kraštovaizdžio būklę likviduojant bešeimininkius apleistus pastatus.
Projekto įgyvendinimo metu likviduoti kraštovaizdį darkantys penki bešeimininkiai apleisti statiniai, esantys Salako mstl. (buvęs gyvulių supirkimo punktas), Vosyliškių k. (trys buvusios veršidės) ir Smėlynės k. (chemikalų sandėlis). Nugriautų statinių teritorijose išlyginta žemė ir atkurti žalieji plotai (užsėti žole).
 
Atkūrus pažeistą aplinką Zarasų rajono teritorijose pagerėjo kraštovaizdžio ekologinė būklė, vizualinis potencialas, gyvenamosios aplinkos kokybė. Rajonas tapo saugesnis, patrauklesnis ne tik gyventojams, turistams, bet ir investuoti čia norintiems verslininkams.
 
Bendra Projekto vertė 15.203,55 Eur, iš jų 12.923,00 Eur Sanglaudos fondo lėšos ir 2.280,55 Eur Savivaldybės biudžeto lėšos. Projektas įgyvendintas pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 5 prioriteto „Aplinkosauga, gamtos išteklių darnus naudojimas ir prisitaikymas prie klimato kaitos“ 05.5.1-APVA-R-019 priemonę „Kraštovaizdžio apsauga“.

Ekrano nuotrauka 2020 12 23 104505

Ekrano nuotrauka 2020 12 23 104550

 

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite