ZARASŲ RAJONO SAVIVALDYBĖ SKYRĖ FINANSAVIMĄ VAIKŲ VASAROS STOVYKLOMS ORGANIZUOTI

0
21
min news zrs 357 min news zrs 693 min news zrs 134 Information icon3
Vaikų vasaros stovyklų ir kitų neformaliojo vaikų švietimo veiklų projektų vertinimo komisija 2021 m. liepos 13 d. posėdžio Nr. Š11-(30.5)-64 metu teigiamai įvertino 8 gautas vaikų stovykloms organizuoti paraiškas. Norėdama užtikrinti, kad kuo daugiau vaikų dalyvautų prasmingoje ir aktyvioje veikloje, rajono Savivaldybės taryba skyrė 10,5 tūkst. Eur, kadangi iš neformaliojo vaikų švietimo nepanaudotų lėšų stovykloms organizuoti buvo skirta tik 5 tūkst. Eur.

 
2021 m. vaikų vasaros stovyklų projektų sąrašas, jų anotacijos ir įgyvendinimo laikotarpiai
 
Eil.
Nr.
Teikėjas
Projekto pavadinimas
Veiklų trukmė
Dalyvių skaičius, amžius
Planuojamas
įgyvendinimo laikotarpis
Veiklų įgyvendinimo
vieta, adresas
1.
Viešoji įstaiga „Inovatorių slėnis“
Sporto stovykla „Mes čempionai“
5 dienos
36 val.
10 –14 vaikų
12-18 m.
2021 m. liepos 26-30 d.
Žilėno g. 2, Antalieptė, Zarasų r.
Tikslas – ugdyti vaikų fizinį aktyvumą ir šnekamosios anglų kalbos gebėjimus neformaliuoju būdu.
Sporto stovykloje „Mes čempionai“ vaikai, lydimi profesionalių trenerių, treniruosis ir ugdysis futbolo įgūdžius, lavins šnekamąją anglų kalbą bendraudami su stovyklos savanoriais iš užsienio šalių.
Vaikai bus apgyvendinami vienuolyne esančiuose kambariuose, bus skirtas maitinimas. Stovyklos metu bus naudojami neformalaus ugdymo metodai, komandinis darbas, refleksija, vyks techninės futbolo varžybos anglų kalba. Taip pat vyks pažintiniai žygiai ir ekskursijos.
Telefonas pasiteiravimui 8 604 83856
2.
Baidarių ir kanojų irklavimo klubas „Koktitas“
„Mes kartu – daug ką galim“
5 dienos
40 val.
20 vaikų
10-18 m.
2021 m. liepos 27 – 31 d.
Vilniaus g., 69
Zarasai
(Zarasų irklavimo bazė)
Tikslas – vaikų judėjimas, sportavimas, buvimas lauke, bendravimas po ilgalaikio karantino ir mokymosi nuotoliniu būdu.
Dieninėje stovykloje „Mes kartu – daug ką galim“ vaikai aktyviai sportuos, maudysis, vyks įvairios edukacinės veiklos, valgio gaminimas, išvykos. Stovyklos metu vaikai sustiprės fiziškai ir psichologiškai.
Telefonas pasiteiravimui 8 689 39626
3.
Viešoji įstaiga Kūno kultūros ir laisvalaikio centras
Jaunimo sporto stovykla „GetActive“
5 dienos
42 val.
15 vaikų
12-18 m.
2021 m. rugpjūčio 18-22 d.
Laisvoji a. Salakas, Zarasų r.
Tikslas – tenkinti jaunų žmonių pažinimo, saviraiškos poreikius, sistemingai plėsti žinias apie sveikatai palankų sportą, gerinti įvairių sporto šakų įgūdžius ir bendrą fizinę formą bei padėti jiems tapti fiziškai aktyviomis, savimi bei savo kūnu pasitikinčiomis asmenybėmis.
Stacionarioje jaunimo sporto stovykloje „GetActive“ jaunimas dalyvaus fizinio aktyvumo užsiėmimuose: bendro fizinio parengimo, bėgimo, plaukimo, važiavimo dviračiu treniruotėse, draugiškose varžybose, vakaro renginiuose.
Telefonas pasiteirauti 8 675 01702
4.
Zarasų rankinio klubas
„Geriausia vasara su rankiniu“
7 dienos
84 val.
15 vaikų
10-12 m.
2021 m. rugpjūčio 16-22 d.
Poilsio kompleksas „Pailgio perlas“, Vilniaus rajonas
Tikslas – sėkmingai pasirengti artėjančiam vaikų rankinio čempionatui, kuriame komanda galėtų sėkmingai atstovauti Zarasus.
Dieninėje stovykloje „Geriausia vasara su rankiniu“ pasitelkiant judriųjų žaidimų techniką, individualias, komandines užduotis vaikai tobulins rankinio įgūdžius, ruošis rankinio čempionatui. Stovykla mažins sportinius praradimus dėl COVID-19, didins motyvaciją, stiprins žinias, gebėjimus ir įgūdžius rankinio ugdymo srityje.
Telefonas pasiteiravimui 8 645 84405
5.
Rankinio trenerių asociacija
„Rankinio mozaika Zarasuose“
6 dienos
38 val.
15 vaikų
9-14 m.
2021 m. rugpjūčio 17-22 d.
Zarasų miesto atviros aikštelės, sporto salės
Tikslas – mokyti vaikus mini rankinio pagrindų.
Stovyklos „Rankinio mozaika Zarasuose“ metu bus siekiama vaikus supažindinti su būtinybe į sportininko fizinį rengimą, teisingą pasirengimą treniruotei. Pasitelkiant sportinį inventorių supažindinti jaunuosius Zarasų rankininkus su teisingu jo naudojimu, galimybėmis sustiprinti kūną prieš ir po treniruotės. Bus ugdomos vaikų ne tik fizinės, bet ir psichologinės, bendravimo bei bendradarbiavimo komandoje savybės.
Vyks įvairios veiklos: mankštos, treniruotės, rankinio turnyrai ir kita.
Telefonas pasiteiravimui 8 662 62223
6.
Zarasų sporto centras
Sveika gyvensena – gyvenimo būdas
7 dienos
87 val.
15 vaikų
12-14 m.
2021 m. rugpjūčio 15–21 d.
Smiltės g. 22, Klaipėda (Klaipėdos rekreacijos centras)
Tikslas – padėti mokiniams įgyti ir sėkmingai naudoti socialinius bei emocinius gebėjimus, siekiant užtikrinti sėkmę mokykloje ir gyvenime, puoselėti darnius tarpusavio santykius bendruomenėse ir stiprinti atsakingą elgesį visuomenėje.
Stacionarioje stovykloje „Sveika gyvensena – gyvenimo būdas“ svarbiausias dėmesys bus skiriamas asmenybės ugdymui, plėtojama vaiko savimonė ir savitvarda, mokoma kurti ir palaikyti santykius remiantis socialiniu sąmoningumu. Vaikai bus mokomi gyventi aktyvaus ir sveiko gyvenimo ritmu.
Vyks įvairios veiklos: rankinio varžybos, paplūdimio futbolas, kvadratas ir kiti judrieji žaidimai, maudynės jūroje, žaidimai paplūdimyje, ekskursijos po Klaipėdą, jos lankytinus objektus ir kita.
Telefonas pasiteirauti 8 385 30556.
7.
Birutė Giedraitienė
Vasaros dienos stovykla „Kūrybos ir judesio akademija“
7 dienos
35 val.
15 vaikų
7-16 m.
2021 m. rugpjūčio 2–8 d.
Vytauto g. 44, Zarasai
Tikslas – per fizines ir kūrybines veiklas burti globojamus vaikus ir vaikus, augančius šeimoje.
Vasaros dienos stovykloje „Kūrybos ir judesio akademija“ vaikai smagiai praleis laiką, fiziškai sustiprės, ugdys kūrybiškumą, emocinį intelektą, kartu megzdami ilgalaikius draugiškus santykius. Kiekviena stovyklos diena paskirta skirtingoms veikloms:3 – kūrybai, 4  -sportui.
Telefonas pasiteirauti 8 611 07450
8.
 
 
 
 
Arvydas Petkevičius
 
Automobilių sportas. Stovykla „Akseleratorius“
 
5 dienos
25 val.
 
10 vaikų
12-18 m.
 
2021 m. rugpjūčio 2– 6 d.
 
Dariaus ir Girėno g, 28 A, Valstiečių g, 12, Magučių stadiono aikštelė
 
Tikslas – sutelkti besidominančius automobilių sportu Zarasų rajono vaikus-jaunuolius bendrai veiklai, tuo siekiant mažinti nusikalstamumą, didinti užimtumą, propaguoti sveiką gyvenimo būdą vaikų-jaunimo tarpe per automobilių sporto veiklą.
Stovyklos „Akseleratorius“ metu bus organizuojamas automobilio vairavimo įgūdžių stiprinimas, teorinių, praktinių žinių įsisavinimas per mokomuosius užsiėmimus.
Telefonas pasiteirauti 8 614 35442
 
Švietimo ir kultūros skyriaus informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite