NUOTRAUKOSE – ZARASŲ PRAEITIS

0
22
parod sen Zar

Zarasų krašto muziejus mūsų miesto 515-ojo gimtadienio proga parengė ir rugpjūčio 14–15  dienomis prie Zaraso ežero apžvalgos rato pristatė  fotografijų parodą ,,Senieji Zarasai“, kuri sudomino zarasiškius ir miesto svečius retomis, dar daugeliui nematytomis nuotraukomis.

Parodą gausiai prie jos stendų besibūriuojantiems zarasiškiams bei miesto svečiams komentavo šių eilučių autorius muziejininkas (kultūrinių renginių koordinatorius Vasilijus Trusovas. Keturiolikoje stendų – muziejaus, Moisiejaus-Moche Botviniko (1901–1984), Stanislovo Navicko (1907–1975), Daškevičiaus, Jono Nemanio (1924–2016), Gintauto Pranckūno (1952–2012), Remigijaus Kavaliausko, Rolando Juknevičiaus ir kitų fotografų bei kraštotyrininkų nuotraukos, seniausieji žemėlapiai, atskleidžiantys miesto istorijos faktus ir fragmentus nuo seniausiųjų laikų iki XX a. pab.

Ne vienas vyresnės kartos zarasiškis atpažino buvusius pastatus, prisiminė įvairius nesančius objektus bei pasikeitusias erdves. Dabar jų vietoje – sovietmečiu ar jau vėlesniais metai pastatyti administracinės, prekybos ar kitos paskirties statiniai.

Lankytojai su paroda, šiuo metu eksponuojama muziejaus parodų salėje, gali susipažinti iki rugsėjo 8 d.

Vasilijus Trusovas             

Vasilijaus Kukonenkos nuotraukos

par sen Zaras

par sen Zaras 2

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite