KAIP IŠVALYTI DANTŲ APNAŠAS SUNKIAI PASIEKIAMOSE VIETOSE?

0
131
bevielis burnos irigatorius fairywill baltas

Nepriekaištinga dantų būklė leidžia mums turėti nuostabias šypsenas. Tačiau tai nėra vienintelė priežastis, kodėl reikia išlaikyti aukštus burnos higienos standartus. Dantys mūsų organizme dalyvauja daugelyje procesų, o netinkamai prižiūrimi gali sukelti įvairių burnos ertmės ligų. Taip pat dažnai dėl prastos burnos higienos ant dantų atsiranda apnašos. Tai tik keletas priežasčių, kodėl svarbu tinkamai prižiūrėti dantis, dantenas ir bendrą burnos higieną.

Šios srities specialistai vienbalsiai tvirtina, kad tinkamai dantų priežiūrai neužtenka tik valytis dantis ryte ir vakare su dantų šepetėliu. Daugiau dėmesio reikėtų skirti ir tarpdančių priežiūrai (pvz, valyti juos su burnos irigatoriumi) ir kitoms sunkiai pasiekiamoms burnos ertmės vietoms, kur besikaupiantys nešvarumai gali sukelti nemalonumų.

Ant dantų nuolat kaupiasi nešvarumai ir įprastas sprendimas juos valyti kasdien yra paprastas arba elektrinis dantų šepetėlis. Tačiau kaip pašalinti dantų apnašas ten, kur šepetėlis jų nepasiekia, pavyzdžiui – tarpdančiai? Šiuo atveju efektyvią pagalbą suteiks burnos irigatorius, kuris užtikrina puikų dantų tarpdančių valymą.

Dantų apnašų šalinimo būdai

Visi dantų nešvarumai, kuriuos matome, vadinami apnašomis. Jos gali būti minkštos ir kietos. Gali atrodyti, kad apnašos nėra pavojingos ir nereikės reguliariai lankytis pas burnos higienistą, tačiau tai nėra tiesa. Neišvalytos minkštosios apnašos netrunka virsti kietomis, ir šias dantų apnašas pašalinti yra jau sunkiau.

Pastebėjus didesnį kiekį apnašų nei įprastai, reikia nedelsiant imtis veiksmų. Pavyzdžiui, dantų pajuodavimas yra signalas, kad reikia skubiai susirūpinti burnos higiena.

Minkštoms dantų apnašoms šalinti tinka įprastas ar elektrinis dantų šepetėlis. O dantų akmenys (kietos apnašos), susikaupę tarpdančiuose, jau yra valomi burnos irigatoriumi.

Burnos higiena yra kasdienė rutina. Apnašos visada kaupiasi ant dantų, ir prasta burnos higiena gali sukelti dantenų ligas. Vienas iš efektyviausių būdų pašalinti tiek minkštąsias, tiek kietąsias apnašas – profesionali burnos higiena, kurią rekomenduojama atlikti bent porą kartų per metus.

O jei svarstote, kaip namuose ypač efektyviai pašalinti apnašas iš tarpdančių, jums padės burnos irigatorius. Šių prietaisų vis dažniau galima rasti kiekvieno mūsų namuose. Burnos irigatorius gali visiškai pakeisti dantų siūlą ir pakelti tarpdančių valymą į daug aukštesnį lygį.

Kaip naikinti dantų apnašas namų sąlygomis?

Net ir labai kruopščiai išsivalius dantis kiekvieną rytą ir vakarą, visų apnašų pašalinti nepavyks, nes jos kaupsis ten, kur dantų šepetėliu jų nepasieksite. Burnos irigatorius tinkamas tarpdančių tarpams valyti namuose. Gali kilti klausimas ar šis prietaisas nepažeis dantenų? Atvirkščiai, irigatoriai padeda dantenoms, kai kurie turi funkciją dantenų masažui. Taip yra sumažinama rizika susirgti periodonto ligomis. Todėl siūlome išbandyti burnos irigatorių, skirtą dantų ir tarpdančių valymui namuose, ir mėgautis jo teikiamais privalumais. Valyti dantų apnašas namuose bus lengviau ir efektyviau nei bet kada! Su šiuo prietaisu išvalysite net ir labai sunkiai pasiekiamas burnos ertmės vietas: tarpdančius, dantų “kišenes”, užkirsite kelią dantų apnašų susidarymui ir periodonto ligoms.

Ar burnos irigatorius tinka žmonėms, nešiojantiems breketus?

Breketų ir dantų implantų savininkai neabejotinai bus labai patenkinti burnos irigatoriumi – juo yra daug lengviau prižiūrėti savo dantų būklę. Jis lengvai pasiekia ne tik sunkiai prieinamas burnos ertmės vietas, bet ir išvalo tarp breketų užsilikusias dantų apnašas, nepažeisdamas nei dantų emalio, dantenų, nei pačių breketų.

Priduriame, kad dantų apnašos – dažna problema pasitaikanti vaikų tarpe, nes mažieji ne visada gerai išsivalo dantis. Taigi burnos irigatoriai puikiai tinka ir vaikams. Savo asortimente turime ir vaikišką burnos irigatorių, kuriuos galite įsigyti už puikią kainą ir garantuoti savo vaiko burnos higienos kokybę!

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite