VELYKŲ ŠVENČIŲ LAUKDAMI

0
29
20220415 104914

Velykos – didelė ir graži pavasario šventė, su ja susiję daug lietuvių liaudies papročių ir tradicijų: verbų rišimas, kiaušinių dažymas ir marginimas, supimasis, įvairūs spėliojimai ir būrimai.

Šiai šventei pasiruošdami Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos IV a kl. moksleiviai dalyvavo Vaikų literatūros skyriuje organizuotoje popietėje „Pavasario šventės – Velykos: dažė zuikiai margučius“.

Moksleiviai skaitydami ir klausydami sužinojo ką simbolizuoja pagrindinis Velykų šventės simbolis – margutis. Ką simbolizuoja margučių spalvos. Kad tvirčiausio margučio savininko laukia puikūs metai. O pasidalijusius margučių puselėmis jungs tvirta draugystė. Pasidaliję margučiais su neturinčiais gali tikėtis turtingų metų. Norintys sužinoti kokie bus metų orai, ar geras bus derlius stebėdavo ar sniegas nutirpęs, koks Velykų sekmadienio oras. Šiuos ir dar daug kitokių prietarų ir burtų sužinoję dalyviai ruošėsi kai kuriuos ir išbandyti sulaukę švenčių. 

Daugeliui įprasta sveikinti vieniems kitus švenčių proga. Visada malonu dovanoti ir gauti dovanų savo pačių pagamintą darbelį, atviruką. Dalyviai kūrybinėse dirbtuvėse gamino atvirukus floristine tematika, išbandydami jiems naują techniką. Kai kurie ir sveikinimus užrašė, nes jau žinojo kam juos dovanos. Jeigu suskubs tai iki švenčių suspės pasigaminti daugiau, kad visi artimieji būtų pasveikinti. 

Šventinę nuotaiką kūrė Dariaus ir Domanto grojimas gitara.

Zina Černovienė, Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė

20220415 105711

20220415 110311

20220415 125435

20220415 125755

20220415 125900

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite