ŽOLĖS DEGINIMAS – ŽALA GAMTAI, ŽMONĖMS IR JŲ TURTUI

0
30
min news zrs 551 image003

Šiemet Panevėžio ir Utenos apskrityse ugniagesiai gelbėtojai jau gesino 129 žolės gaisrus. Vien per šiltą ir saulėtą balandžio 20 dieną Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesiams teko 13 kartų vykti gesinti degančios žolės bei kitų gaisrų atvirose teritorijose.

Sausa žolė degė Panevėžyje, Panevėžio, Biržų, Zarasų, Ignalinos, Utenos rajonų savivaldybėse; Visagino savivaldybėje. Tai tik vienos sausos ir saulėtos dienos pranešimai. Tokių įtemptų dienų ugniagesių gelbėtojų laukia ne viena.

Ugniagesiai gelbėtojai įspėja, kad deginama žolė ne tik žala gamtai, išplitus liepsnoms gali nukentėti žmonės ir jų turtas.

  • Laužus kūrenti leidžiama ne arčiau kaip 30 m nuo pastatų, degių konstrukcijų statinių ir degių medžiagų sandėliavimo vietų.
  • Palikti be priežiūros besikūrenančias laužavietes draudžiama.
  • Smilkstančią ugniavietę būtina užgesinti: užpilti žemėmis arba vandeniu ir palaukti, kol ji visiškai nustos rusenti.
  • Draudžiama kurti laužus durpingose vietose ir miškuose, esant sausringajam laikotarpiui, pučiant stipriam vėjui, ypač sausoje vietoje – arti medžių ir jų šakų.
  • Nuo medžių kamienų laužavietę turi skirti ne mažiau kaip 5 m. Būtina įsidėmėti, jog kietu kuru kūrenamas šašlykines, kepsnines, rūkyklas, buitines krosneles, lauko židinius, ugniakurus leidžiama kurti ne arčiau kaip 6 m nuo pastatų.

Ugniagesiai primena, kad už sausos žolės deginimą, nesilaikant numatytų reikalavimų gresia administracinės baudos, taip pat vertinama aplinkai padaryta žala.


PAGD prie VRM Panevėžio priešgaisrinė gelbėjimo valdyba

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite