TURTO IR PAJAMŲ DEKLARACIJAS PRIVALU PATEIKTI IKI GEGUŽĖS 2 D.

0
18
min news zrs 619 5d5f1bdffbf8e9f05b4c963207588187 vmi logo 1044 587 c 90

Panevėžio apskrities valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, kad šiemet turtą ir pajamas deklaruoti bei sumokėti mokesčius gyventojai privalo iki gegužės 2 d.

Pagal Gyventojų turto deklaravimo įstatymo 2 straipsnį, turimą turtą privalo deklaruoti valstybės politikai, valstybės tarnautojai, antstoliai, notarai, teismų pirmininkai, teismų pirmininkų pavaduotojai, akcinių bendrovių, kurių akcininkė yra valstybė ar savivaldybė, vadovai ir jų šeimos nariai bei kiti įstatyme išvardinti asmenys.

Šie asmenys privalo pateikti Metinę gyventojo (šeimos) turto deklaraciją (FR0001 forma) ir Gyventojų pajamų mokesčio deklaraciją (GPM311 forma).

Primename, kad kaip ir kiekvienais metais gautas pajamas už 2021 m. privalo deklaruoti gyventojai:

  • praėjusiais metais vykdę individualią veiklą pagal pažymą ir/ar buvo įsigiję verslo liudijimą. Individualią veiklą vykdantys gyventojai savarankiškai pildo savo pajamų – išlaidų apskaitos žurnalus, pagal kuriuos vėliau užpildo Pajamų mokesčio deklaracijas;
  • praėjusiais metais gavo pajamų iš nekilnojamojo turto nuomos kitiems gyventojams;
  • gavo nekilnojamojo turto pardavimo pajamų, kai šios pajamos priskiriamos apmokestinamosioms pajamoms ;
  • pardavė transporto priemones, kurios 3 metus nebuvo išlaikytos nuosavybėje;
  • gavo pajamų iš vertybinių popierių pardavimo;
  • gavo palūkanų už vartojimo kreditą, lėšų iš skolinimosi platformų, ne nuosavybės vertybinius popierius bei kredito įstaigose laikomus indėlius;
  • kuriems per metus buvo pritaikytas per didelis metinis nepamokestinamųjų pajamų dydis (toliau – metinis NPD). Pažymėtina, kad kalendoriniais metais įmonėje (įstaigoje) taikomas mėnesio NPD yra apskaičiuojamas, atsižvelgiant tik į darbo užmokesčio su priedais bei priemokomis bei ligos išmokos už dvi pirmąsias ligos dienas sumą, o metinis NPD – atsižvelgiant į bendrą metinių pajamų sumą. Metinis NPD gali sumažėti dėl iš dviejų ar kelių darbdavių gauto darbo užmokesčio, autorinių atlyginimų, tantjemų, pajamų iš individualios veiklos, dividendų, nuomos ir kitokių apmokestinamųjų pajamų gavimo, dėl kintamo darbo užmokesčio, gautų premijų;
  • kitais atvejais, nurodytais Gyventojų pajamų mokesčio įstatyme.

Už turto ir (ar) pajamų deklaravimo tvarkos pažeidimus, turto ir (ar) pajamų deklaracijų pavėluotus pateikimus mokesčių administratoriui ar nepateikimą, neteisingų duomenų įrašymą į mokesčių administratoriui pateiktas turto ir (ar) pajamų deklaracijas gali būti taikoma administracinė atsakomybė.

Mokesčių inspekcijoje klientai aptarnaujami nuotoliniu būdu. Konsultacijos ir pagalba deklaruojant turtą ir pajamas gyventojams teikiama telefonu: 8 5 2191 777.

Neturint galimybės pasinaudoti nuotolinėmis paslaugomis internetu ar telefonu, klientai aptarnaujami Valstybinės mokesčių inspekcijos aptarnavimo padaliniuose tik su išankstine registracija vizitui. Registracija vizitui: www.vmi.lt).

Neturint galimybės atlikti registracijos internetu – padės VMI darbuotojai paskambinus telefonu 8 5 2191 777.

Panevėžio apskrities valstybinė mokesčių inspekcija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite