PILIETINIO PASIPRIEŠINIMO MOKYMAI ZARASŲ POLICIJOS KOMISARIATE

0
52
20220519 153656

Gegužės 19 d. Zarasų rajono policijos komisariate vyko įdomūs ir prasmingi mokymai su Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento prie Krašto apsaugos ministerijos Pilietinio pasipriešinimo skyriaus patarėju Albertu Daugirdu.

Ne tik per karą, bet ir taikos metu kyla daugybė grėsmių valstybės nacionaliniam saugumui (grasinimai panaudoti karinę jėgą, priešiškų žvalgybos tarnybų veikla, kibernetinis šnipinėjimas, kėsinimasis į konstitucinius pagrindus, istorijos perrašinėjimas, vertybių paminimas ir t.t.). Būtina ugdyti atsparumą šioms grėsmėms.

Mokymų metu buvo pateikti pilietinio pasipriešinimo pavyzdžiai Lietuvos ir pasaulio istorijoje (pvz. 1988 m. protesto mitingai prieš Ignalinos atominės elektrinės trečiojo bloko statybas, Baltijos kelias, kuriame buvo protestuojama prieš Molotovo-Ribentropo paktą), aptarta pilietinio pasipriešinimo samprata (piliečių veiksmai priešinantis agresijai ir okupacijai), išanalizuotos pilietinio pasipriešinimo strategijos bei nesmurtinio pasipriešinimo „ginklai“. Amerikiečių mokslininkas Gene Sharp, tyrinėjęs pilietinės gynybos teoriją, išskiria 199 pilietinio pasipriešinimo nesmurtinius „ginklus“: vieši pasisakymai; grupinės ir masinės peticijos; vėliavos ir plakatai; grupinės akcijos; simbolių nešiojimas; politinis gedulas; rinkimų boikotas; visuotinis nepaklusnumas; įvairūs streikai; gamybos sustabdymas; kelių blokada ir t. t. Pasak gerb. Alberto, Zarasų rajono policijos komisariatas – tai pirmasis policijos komisariatas, pasikvietęs jį į svečius mokyti šia tema.

Kiekvienas iš mūsų kasdien savo veiksmais atliekame vienokius ar kitokius žingsnius, kurie yra svarbūs siekiant išsaugoti valstybę ir jos identitetą.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato

Zarasų rajono policijos komisariato informacija

received 938113463572216

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite