ZARASIŠKIAI IŠKILMINGAI, PAKILIAI IR DŽIUGIAI PAMINĖJO VALSTYBĖS DIENĄ

0
15
1

Liepos šeštąją – Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo ir „Tautiškos giesmės“ dieną – Zarasų krašte vyko daug prasmingų, gražių renginių.

Liepos 6-osios vidurdienį Zarasų Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje įvyko Šv. Mišios už Tėvynę.

Daug Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną šventinių renginių surengė Zarasų krašto muziejus. Šią dieną niekur netrūko šventinės nuotaikos ir šventinio susikaupimo. Muziejaus darbuotojai zarasiškius ir jų svečius pakvietė į parodų salę. Joje tą popietę atidaryta projekto „Menų gaudyklė. Kūrybinių rezidencijų tinklo išvystymas Ežerų krašto regione“ meno kūrinių keliaujančios tarptautinės tapybos, keramikos ir lauko skulptūrų paroda.

Zarasiškai ir jų svečiai susitiko su jų autoriais, diskutavo apie šių dienų meną, jo ateities perspektyvas.

Zarasų krašto muziejininkė Rimutė Morozovienė priminė pirmojo, ir, deja, vienintelio Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo reikšmę. Apibendrino reikšmingus šalies istorijos puslapius, pateikė savo įžvalgas, pastebėjimus, pabrėžė, kad Karalius Mindaugas, pasirinkęs kelią į Europą, davė pradžią mūsų savarankiškai valstybei. Muziejuje buvo surengtas Zelmos Lukošiūnaitės-Apanskienės (sopranas) ir Zitos Lukošiūnienės (fortepijonas) lietuviškos muzikos koncertas „Tai gražiai mane augino“. Gausu buvo šventės dalyvių prie Apžvalgos rato. Šventės dalyvius pasveikino Zarasų rajono savivaldybės Nikolajus Gusevas: „Mes ežerų krašto žmonės kartu su visa Lietuva susirinkome į savo valstybės gimtadienį. Liepos 6-oji, ta diena, kai dar kartą galime didžiuodamiesi iškelti trispalvę, prisiminti mūsų tautos istoriją. Džiugu, kad karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną galime švęsti laisvai, pakiliai ir linksmai. Galime padėkoti žmonėms, kurie iškovojo mums šią laisvę. Karaliaus Mindaugo karūnavimo diena tampa mūsų visų stiprybės ir vienybės simboliu“. Meras kvietė didžiuotis savo valstybe, kurti ją savo darbais, idėjomis ir linkėjo , kad valstybės gimtadienis paliestų kiekvieno zarasiškio širdį, kad visus jungtų ir Lietuva, ir „Tautiška giesmė“. Su valstybės švente zarasiškius sveikino ir Lietuvos Respublikos Seimo narys Algimantas Dumbrava.

21 valandą šventės dalyviai darniai ir pakiliai sugiedojo „Tautišką giesmę“. Zarasiškių balsai gražiai nuvilnijo virš ežero bangų ir įsijungė į bendrą chorą.

Petras Ivanovas
Nuotraukose – šventės akimirkos.

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

14

15

16

17

18

19

20

21

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite