PROJEKTAS „EMOCIŠKAI STIPRŪS“

0
32
6

Sveikos gyvensenos žinioms ir įgūdžiams suformuoti reikalinga nuolatinė nepertraukiama informacinė veikla bei praktiniai užsiėmimai. Pernai sėkmingai įgyvendinome sveikatos stiprinimo projektą. Nauji neuroedukacijos užsiėmimai sulaukė didelio moterų susidomėjimo, kurių metu lektorė Rita Dūdėnė supažindino kaip išgydyti savo emocinę patirtį, išlaisvinti savo emocijas, keisti požiūrį į save, atrasti paprastus sprendimus sudėtingose situacijose. Užsiėmimuose intensyviai dalyvavo įvairaus amžiaus bendruomenės nariai – nuo paauglių iki senjorų.

Šiemet ypatingai neramiu laikotarpiu, kai daugumą lydi baimė ir nerimas, labai svarbu atsigręžti į save, pasirūpinti savo minčių higiena, gera savijauta ir greitesniu emociniu sveikimu ir kuo greičiau sugrįžti į kokybišką, pilnavertį gyvenimą. Todėl užsiėmimai buvo tęsiami, kad dalyviai, kurie jau dalyvavo ir susipažino su neuroedukacija, toliau galėtų mokytis pažinti save ir savo emocijas.
 
Naujiems projekto dalyviams buvo sudaryta grupė ir pristatyta neuroedukacija bei šio mokslo metodai, kurie gali padėti žmogui keisti požiūrį, mąstymą ir elgseną, padėti įsisavinti įvairios rūšies informaciją apie gyvenimą. Dalyviai buvo kviečiami prisijungti prie bendrystę skatinančios ir emociškai stiprinančios veiklos.
 
Svarbiausia užsiėmimų metu yra pats kūrybinis procesas, padedantis atsipalaiduoti, suvokti bei išveikti susikaupusias emocijas, o dažų potėpiuose palikti pyktį, liūdesį, nerimą ir kitas negatyvias emocijas.
 
Rita Dūdėnė džiaugiasi, kad vos prieš kelis metus atvykusi gyventi į Dusetas, čia atrado draugišką bendruomenę bei galimybę pritaikyti savo žinias: „Nuoširdus ačiū Kultūros centrui Dusetų dailės galerijai už nemokamai suteiktas patalpas, visiems, prisidėjusiems prie šio projekto! Džiaugiuosi už tuos, kurie išdrįso išbandyti šiuos metodus. Taip gera ir smagu kurti bendrystėje su darnia bendruomene. Iki kitų susitikimų užsiėmimuose rudenį!“
 
Dusetų seniūnijos ir parapijos bendruomenės santalka projektą „Emociškai stiprūs“ remia Zarasų r. savivaldybė.
Kultūrinės veiklos koordinatorė Ieva Špūrienė

1

2

3

4

5

 

 
 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite