ŽOLYNAI

0
21
zolines 2020 04

Tarptautinis festivalis „Žolynai“ – tai kasmetinis, tradicinis, puoselėjantis ilgametes gyvavimo tradicijas renginys. Festivalio metu atliekamos Žolinių šventės apeigos, atkartojami senieji papročiai, gyvavę Sėlių krašte. Festivalio programa užpildoma autentiško ir stilizuoto folkloro, profesionaliosios ir alternatyviosios muzikos atlikėjų pasirodymais. Didelis dėmesys skiriamas vaikų ir jaunimo įtraukimui į šventės pasirengimą, meninei programai, vyksta edukacijos šeimoms su vaikais. Kuriami glaudūs ryšiai tarp festivalio dalyvių.

PROJEKTO

„XXX TARPTAUTINIS FESTIVALIS ŽOLYNAI“

2022

PROGRAMA

Rugpjūčio 14 d.

18 val. Stelmužėje Sutartinių šventė „Pa Sanuoju Ųžalu“ – Senosios apeigos, sutartinių ratas ir kolektyvų pasirodymai.

19.30 val. Stelmužės Viešpaties Jėzaus Kryžiaus bažnyčioje  „Elektrinių sutartinių“ gyvo garso koncertas su Wiktoru Diawara ir Laurita Peleniūte.

Rugpjūčio 15 d.

 Nuo 8 val. Vainikėlių pynimo edukacija „Gražus tava vainikas“ ir didžiojo festivalio vainiko pynimas ZKC kiemelyje. Dalyviai – vaikų ir jaunimo folkloro ansamblis „Čiūta“ ir folkloro ansamblis „Seluona“.

Nuo 10 val. Amatų kiemelis (kūrybinės dirbtuvėlės šeimoms su vaikams, jaunimui-gyvieji amatai, edukacijos: medžio drožyba, keramika, šiaudinių sodų ir žaislų rišimas) Zarasų Sėlių aikštėje.

12 val. Šv. Mišios Zarasų Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčioje, Mišių metų ir po jų Jarūnės Barkauskaitės (vargonai) ir Simonos Liamo (vokalas) pasirodymas (LT).

13.55 val. iškilminga eisena nuo kultūros centro link aikštės.

14.00 – 16.00 val. festivalio atidarymas ir koncertas „Žolinė“ (didžiojoje scenoje)

15.00 – 16.00 val. pasiruošimas Sauliaus Petreikio edukacijai apie lietuvių liaudies instrumentus šeimoms su vaikais. (mažojoje scenoje).

16.00 – 16.45 val. Sauliaus Petreikio edukacija apie lietuvių liaudies instrumentus šeimoms su vaikais. (mažojoje scenoje).

16.30 – 17.30 val. grupės Kaurna Cronin (ASTL) garso patikra (didžiojoje scenoj)

17.00 – 17.45 val. Teatro „Labas“ spektaklis vaikams „Baltojo Nieko kelionė“ (mažojoje scenoje).

17.30 – 19.00 val. Saulius Petreikis ir World Orchestra koncertinės programos „Laisvė šaukia” garso patikra (didžiojoje scenoje).

19.00 – 20.00 val. grupės Kaurna Cronin (ASTL) koncertas (didžiojoje scenoje)

20.00 – 21.15 val. Saulius Petreikis ir World Orchestra koncertinė programa „Laisvė šaukia” (didžiojoje scenoje).

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite