KVIEČIAME Į „NAKTIES SKAITYMUS“

0
31
BibliotekAAA

Rugpjūčio 12-osios (penktadienio) vakarą, 21 val., Zarasų rajono savivaldybės viešoji biblioteka kviečia į tradicinius „Nakties skaitymus“. Šiais metais poezijos ir muzikos šventę „Pasaulis nenusakomos spalvos“ kurs poetas, rašytojas, filosofas Liutauras Degėsys, jaunosios kartos poetas, rašytojas ir reperis Ernestas Noreika ir aktorius, muzikos atlikėjas Ainis Storpirštis.

Visagino kūrybos ir meno akademijos vaikų muzikos ir teatro klasės mokiniai atliks repą pagal Bjelles ir „8 kambario“ kūrinį „Lakštingala Zarasuose“, žodžiai J. Erlicko (dainavimo mok. Vita Pimpienė). Teatras „Juodai balta“ su Zarasų vaikais atliks repą „Anykščių šilelis“ (rež. Gražina Karlaitė). Bus teikiama Zarasų rajono savivaldybės Felikso Jakubausko literatūrinė premija.

Trumpai apie renginio svečius

Liutauras Degėsys – rašytojas, poetas, filosofijos mokslų daktaras, Vyriausybės Kultūros ir meno premijos laureatas, Lietuvos rašytojų sąjungos valdybos narys, LATGA tarybos narys, Europos Tarybos Pestalozzi programos ekspertas. Eilėraščių knygų, poezijos rinktinių, kelių filosofinių esė rinktinių ir romanų autorius. Kultūrinėje spaudoje yra paskelbęs daugiau nei 50 straipsnių. 2006-2012 metais skaitė autorines kultūros apžvalgas Lietuvos radijo laidoje „Kultūros savaitė“. Savo kūryboje gvildena pamėgtą gyvenimo metafizikos problematiką.

„Kaip svarbu yra viską pamatyti ir pabandyti suprasti kitaip – nutylėjimus, ašaras, priekaištus, netikrus atodūsius ir užknisančius pokalbius – visus tuos ženklus, kuriuos mums siunčia pasaulis“.

Ernestas Noreika  – jaunosios kartos  poetas, rašytojas,  reperis  (sceninis slapyvardis BEETA), Zigmo Gėlės ir Jotvingų premijų laureatas, gebantis žaisti poezija, skaitytojus klampinantis į savo kūrybos draustinius, kuriuose savita estetika ir sodrūs vaizdiniai.

„Save nustebinti ir yra svarbiausia. Ir sunkiausia. Malonu, kai kažkas įvyksta natūraliai, netikėtai, kai atrandi kažką, kai sugalvoji taip, kaip dar nebuvai sugalvojęs. Kai pamatai tam tikrus daiktus, reiškinius kitoje šviesoje, kitoje laiko juostoje, kitame matavime tarsi naujomis akimis. Jautiesi gyvas, jauti, kad gyveni, reikia iššūkių. Reikia atradimo džiaugsmo“.

Ainis Storpirštis – Lietuvos teatro aktorius, Auksinio scenos kryžiaus“ savininkas, muzikantas, dainų atlikėjas, rašo eilėraščius, kuria pjeses, įvairiose Lietuvos teatro scenose suvaidinęs apie 40 vaidmenų.

„Domiuosi dažnai visuomenėje nutylimomis temomis. Juk kartais teigiama, kad žmogaus tamsiosios pusės yra blogis. Man kaip menininkui atrodo, kad tai tėra dalis tiesos. Lygiai toks pat blogis gali būti visuomenėje suprantamos pozityviosios žmogaus savybės“.

Maloniai laukiame jūsų bibliotekos renginių salėje.

Renginio rėmėjas Zarasų rajono savivaldybė

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite