ANTALIEPTĖS FESTIVALIS „BASOMIS 2022“

0
88
1

Jei nebūtų miestelių švenčių, kaip susitiktume visi krūvon iš visų pasviečių, po ištisų metų. Kaip susikalbėtume, vienas kitą pasilabintume?

 
Kaip smagu vėl grįžti  į gimtinę.
Šį savaitgalį Antalieptė skambėjo nuo įvairiausių garsų – muzikos, varžybų sirgalių šūksnių, vaikų juoko, medžio pjūklo ūžimo, motociklų variklių burzgimo, dainų, vargonų gausmo…
 
Tradicinis festivalis „Basomis 2022“ vėl kvietė susibėgti, užsiimti kūrybinėmis veiklomis, pasidairyti, pasilabinti, pasišokti, vieni kitiems padėkoti. Net lietus neišgąsdina žmonių, kurie širdyse nešiojasi nuosavą saulę.
 
Jei nebūtų miestelių švenčių, kad bepašoktume visi kartu va taip ant šlapios žolės, su guminukais ar aukštakulniais?  
 
Jei nebūtų miestelių švenčių, ar bepamatytume vainikus ant vartų, bažnytinių vėliavų kaspinus, vyrus, nešančius baldakimą, barstytojas, kurių suknelės pergyveno ištisas kartas, o vis baltos ir baltos.
 
Jei nebūtų miestelių švenčių, kaip žinotume, kokie dideli tavo pažįstamų vaikai, nors patys susitikę juokiamės iš savo vaikystės nuotykių.
 
Jei nebūtų miestelių švenčių, kur beapsivilktum tą kermošavą suknelę, ar močiutėlės užsirištų baltą skarytę?
 
Jei nebūtų miestelių švenčių, kaip žinotume, kad dar gyvi sveiki, dar galim apsikabinti, dar turim kuo pasidžiaugti ir padėkoti.
 
Dėkoju visiems, kas pridėjote savo rankas ir širdį prie šios nuostabios šventės įgyvendinimo. 
 
Kraštietė Gintarė Laurikėnienė
Nuotraukos autorės

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

 
 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite