TAPUKAI – APAVAS, VERTINANTIEMS GERĄ MAŽYLIO SAVIJAUTĄ

0
25
st13 3 1 1

Kūdikio pėdos yra labai minkštos ir jautrios, todėl būtina užtikrinti geras sąlygas jos augimui. Ištirta, kad būtent pėdose yra 72 tūkstančiai nervinių galūnėlių ir daugybė aktyvių taškų, kuriuos dirginant stimuliuojami vidaus organai. Naujesni tyrimai patvirtino, kad 70 procentų informacijos apie tai, kaip vaikščioti, bėgti ir šokinėti smegenims perduoda pėdose esančių nervų impulsai. Dėl šių priežasčių labai svarbu skirti tinkamą dėmesį mažylio pėdoms ir atsakingai rinktis kojines, batukus ar tapukus. Pastarieji bus aptariami ir šiame straipsnyje – kodėl tapukai turi pasižymėti tam tikromis savybėmis, t. y. būti tvirtai prigludę, tinkamo dydžio, komfortiški ir kokybiški, kad galėtų būti dėvimi ilgai ir atrodytų gražiai; kam jie reikalingi; kaip juos išsirinkti ir kur įsigyti.

Kam reikalingi tapukai?

Būtent avalynė, įskaitant ir tapukus, padeda apsaugoti mažylio pėdas nuo traumų, karščio ir šalčio. Kalbant apie mažylių tapukus, reikėtų žinoti, kad kiekvienam sezonui ar atvejui geriausiai tinka skirtingos medžiagos: medvilnė, vilna, merino vilna ar kt. Pavyzdžiui, vilna vertinama dėl to, kad puikiai sugeria kūno drėgmę, nedirgina net ir labai jautrios odos, o medvilnė yra maloni liesti, užtikrina tinkamą oro cirkuliaciją, leidžia greitai išgaruoti drėgmei, tačiau žiemą su medvilniniais tapukais gali būti per šalta. Vienos medžiagos tinkamesnės šiltajam sezonui, kitos – šaltajam. Labai gerai, jeigu tapukai papildomai dar ir masažuoja pėdutes, gerina kraujo cirkuliaciją ir yra labai šilti (ypač aktualu žiemai).

Kaip išsirinkti tapukus?

Rinkamiesi tapukus, įvertinkite, kad jie idealiai tiktų mažyliui – išmatuokite pėdučių ilgį ir plotį. Per ankšti ar per maži tapukai gali deformuoti besivystančias mažylio pėdutes ir ilgainiui sukelti problemų. O per dideli tapukai gali kristi nuo kojyčių. Neužmirškite, kad vaikų pėdos auga labai greitai, todėl tapukus gali tekti keisti kas kelis mėnesius.

Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį ir į kitas tapukų savybes: komfortą, lengvą mūvėjimą, lankstumą ir medžiagos, iš kurios jie pasiūti, kokybę. Komfortas yra pirma savybė, kurią reikia įvertinti, nes tik komfortiškai aprengtas mažylis bus ramus ir nesudirgęs, komfortiški ir tinkantys tapukai nepridarys žalos pėdos augimui ir vystymuisi. Svarbu ir tai, kad tapukus būtų lengva mūvėti – tapukai, kuriuos paprasta uždėti ir kurie tvirtai priglunda prie pėdos, gali būti užtvirtinami guma. Nemažiau svarbu ir tapukų sudėtis, ji turi pasižymėti kokybe. Tik kokybiškos medžiagos yra sugeriančios drėgmę ir laidžios orui, todėl pėdos gali kvėpuoti.

Tad prieš įsigydami tapukus, įvertinkite jų patogumą, matmenis (ilgį ir plotį), užsegimo galimybes (raišteliai, dirželiai ar kt.), kojų pirštų padėtį (ar jie nėra sulenkti ir stipriai prispausti), medžiagos kokybę ir formą, patvarumą ir ilgaamžiškumą.

Kur įsigyti kokybiškus tapukus?

Žinant, kad pėdos yra labai svarbi mažylio kūno dalis, natūralu, kad norisi kuo kokybiškesnio, geresnio ir tinkamesnio apavo. Mažylio pėdos – visų nervų centras, jutiminių tyrinėjimų ir atradimų pagrindas. Tad tapukai turi būti pasirenkami labai atsakingai. Jei dvejojate dėl tapukų kokybės, užsukite į www.smelinukas.lt. Tai internetinė vaikiškų prekių parduotuvė, siūlanti daugybę aukštos kokybės gaminių mažyliams – nuo drabužėlių iki patalynės, nuo žaislų iki higienos reikmenų. Čia rasite ir tapukų – spalvingų, medvilninių, vilnonių, ryškių ir blankesnių, su pašiltinimu ir be jo. O svarbiausia, kad „Smelinukas“ siūlomi tapukai yra kokybiški, vertinami tėvelių ir mėgstami mažylių. Smelinukas.lt – parduotuvė, sukurta tam, kad mažylis augtų lengviau ir laimingiau.

https://www.smelinukas.lt/

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite