PAREIŠKIMAS-KVIETIMAS PASIAŠKINTI DĖL ZARASŲ RAJONO SAVIVALDYBĖS ĮSTAIGOS PIRMINĖS SVEIKATOS PRIEŽIŪROS CENTRO

0
30
resize 800x800 m

Sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumas Zarasų rajono gyventojams sudėtingėja. Situacija jau eilę metų blogėja. Ne tik demografiniai rajono rodikliai, vadovų deklaruojamos gydytojams nepatrauklios darbo vietos mažuose regionuose, bet ir sveikatos priežiūros įstaigos valdymas blogina galimybes gauti tinkamas pirminės sveikatos priežiūros paslaugas rajono gyventojams.

Nesuprantamas ir nepriimtinas nei rajono gyventojams, nei mums kaip politikams Zarasų poliklinikos vadovo sprendimas atleisti jaunesnį kolegą gydytoją iš pareigų už tai, kad atostogų metu padėjo pacientui!!!

Mūsų skaičiavimais, 8-9 gydytojai yra pensijinio amžiaus, eilėje patekimui pas priskirtą šeimos gydytoją dažnai tenka laukti mėnesį ir ilgiau, uždaromi padaliniai seniūnijose, naujų šeimos gydytojų Zarasų poliklinikos ir rajono vadovai nesugeba prisikviesti…

Gydytojo, kuris niekada neatsisakė padėti pacientui (remiuosi ir savo asmenine patirtimi), atleidimas kelia negerus klausimus:

Ar tai nėra susidorojimas su jaunesniu kolega dėl asmeninių priežasčių?

Kodėl tyli meras? Ar tai baimė prarasti koncervatorių palaikymą rajono valdžioje?

Ar gali būti rajono gyventojų sveikata mažiau svarbi nei politiniai siekiai?..

Ar gali vadovai po tokių sprendimų vadovauti įstaigai?

Turim dar begalę klausimų rajono merui Nikolajui Gusevui ir Zarasų poliklinikos vadovui Audroniui Barisevičiui, todėl kreipiamės į Merą ir prašom nedelsiant skirti laiko Zarasų rajono savivaldybės tarybos narių susitikimui su Zarasų PSPC vadovu ir rajono meru.

Teksto ir iniciatyvos autoriai Visuomeninio rinkimų komiteto „Švari savivalda“ atstovai Daiva Kelečienė ir Ignas Zavadskas.

Prie iniciatyvos jungiasi Zarasų rajono savivaldybės tarybos nariai:

Kęstutis Stankevičius,

Aurelijus Banys,

Nijolė Guobienė,

Aurelija Trimonytė,

Ingrida Tatarūnė,

Gedas Kukanauskas ir kt.

 

Zarasų rajono savivaldybės tarybos narė                                                     

Daiva Kelečienė

Kreipimasis del poliklinikos 12

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite