ZARASUOSE PAMINĖTA TARPTAUTINĖ MOKYTOJŲ DIENA

0
16
1

Spalio penktą minime ypatingą šventę – Tarptautinę mokytojų dieną. Ta proga Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, mero patarėjas Vilhelminas Kuzmickas, rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Gediminas Gaidamavičius, Zarasų rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir kultūros skyriaus vedėja Sigita Keršienė aplankė Zarasų švietimo įstaigas, pasveikino mokytojus, įteikė simbolines dovanas ir padėkas.

Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas aplankė ir pasveikino Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijos ir Antazavės Juozo Gruodžio pagrindinės mokyklos mokytojus.

Rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas teigė, kad mokytojo darbas yra sudėtingas, reikalaujantis daug kantrybės ir atsidavimo bei puikiai supranta, kiek daug streso šis darbas kartais sukelia, nes jis ir pats buvęs mokytojas. Nikolajus Gusevas dėkojo visiems Zarasų švietimo įstaigų mokytojams už pasiaukojantį darbą, ugdant mūsų vaikus, mūsų jaunąją kartą. Jis visiems pedagogams linkėjo sveikatos, kantrybės, neblėstančios energijos ir prasmingo darbo, dalijant savo žinias ir išmintį bei džiaugėsi, kad dėka mokytojų sunkaus darbo rajono vaikai pasiekia puikius rezultatus įvairiuose konkursuose, olimpiadose.

Tarptautinės mokytojų dienos proga už gerus darbo rezultatus mokytojai, kiti mokyklų darbuotojai buvo apdovanoti Zarasų rajono savivaldybės mero Nikolajaus Gusevo padėkos raštais. Jie buvo įteikti: Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojai Renatai Žemaitienei, Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos socialinei pedagogei Renatai Savičienei, Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojai Dainorai Biliūnaitei, Zarasų Fausto Latėno meno mokyklos direktorei Rasai Juškėnienei, Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos mokytojo padėjėjai Viktorijai Cvetkovai, Zarasų sporto centro trenerei Daivai Kaladinskienei, Antazavės Juozo Gruodžio pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytojai Dianai Rožkovienei, Zarasų „Lakštingalos“ mokyklos Magučių ugdymo skyriaus ikimokyklinio ugdymo skyriaus ikimokyklinio ugdymo mokytojai Rasai Astrauskaitei. Svarbu paminėti, kad pačios mokyklų bendruomenės siūlė, kam skirti mero padėkas.

Zarasų rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir kultūros skyriaus vedėja Sigita Keršienė taip pat sveikino mokytojus šios gražios šventės proga, ji pabrėžė, koks yra svarbus mokytojo ir mokinio bendradarbiavimas ir linkėjo kuo daugiau bendradarbiauti. Visiems pedagogams ji linkėjo tikėti savimi, būti aktyviais, nenustoti siekti užsibrėžtų tikslų, nes viskas yra įmanoma.

Švietimo ir kultūros skyriaus vedėja Sigita Keršienė įteikė padėkas Zarasų ugdymo įstaigų mokytojams už mokinių parengimą ir puikius pasiektus rezultatus. Padėkos atiteko Zarasų „Ažuolo“ gimnazijos mokytojams: Gitanai Kavaliauskaitei, Gražvydui Gasparavičiui, Raimundui Pupeikiui, Renatai Žemaitienei, Jelenai Maskalenk, Jurgitai Navickienei, Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos mokytojams: Eglei Magaznieks, Andželikai Vitkūnienei, Jūratei Gudavičienei, Rimutei Morozovienei, Ramunei Šaltytei, Dianai Skvarčinskaitei, Stanislavai Daunaravičienei, Vilmai Valainienei, Zarasų Fausto Latėno meno mokyklos mokytojams: Ingai Zakarauskienei, Šviesuolei Venclovaitei, Jūratei Stacevičiūtei, Vandai Politaitei, Danguolei Petrašiūnienei, Daliai Daniušienei, Ramunei Sladkevičiūtei-Dainienei, Liudmilai Vorobjovai, Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos mokytojams: Danutei Tumalovičienei, Laimutei Lumbienęi, Birutei Veličkienei, Zarasų sporto centro treneriams: Vytautui Kasparavičiui, Dariui Ketleriui, Vidai Memliukienei, Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijos mokytojai Danguolei Šileikienei, Antazavės Juozo Gruodžio pagrindinės mokyklos mokytojai Laimai Mažiulienei ir aeroklubo „Orlekis“ NVŠ programos „RC pilotai“ mokytojui Audriui Kuzmai.

Kiekvienas mokytojas kartu su padėka gavo ir po bilietą į Ovidijaus Vyšniausko koncertą, o kiekvienai mokyklos bendruomenei meras įteikė vitaminų pilną dovaną – padėklą su įvairiausiais vaisiais ir kitais skanumynais.

Mokytojų dienos renginiuose netrūko ir daugiau gražių sveikinimų žodžių, mokyklų vadovai taip pat įteikė padėkas geriausiems mokyklos pedagogams ar kitiems darbuotojams. Mokiniai mokytojams ir visiems susirinkusiems dovanojo muzikinius sveikinimus, o Zarasų „Ažuolo“ gimnazijos mokiniai surengė mokytojams nuotaikingą protmūšį ir kvietė prisiminti vaikystėje skaitytas pasakas.

Parengė Kamelija Mazūraitė

Nuotraukos autorės, Vandos Normantienės

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite