PROFESIONALUS DANTŲ ŠAKNŲ GYDYMAS

0
19
gydymas

Dantų šaknų kanalų gydymas, arba endodontija yra profesionalų atliekama specifinė odontologinė procedūra, reikalaujanti specialios įrangos ir kompetencijos. Giluminiai dantų susirgimai, kuomet pažeistas šaknies kanalas yra daug sudėtingesni ir rimčiau gydomi, nei paviršiniai, todėl įprasto dantų protezavimo čia neužtenka. Skaitykite toliau ir sužinokite apie profesionalias endodontines procedūras bei kada galite kreiptis pagalbos.

Kada reikalingas endodontinis gydymas?

Pirmiausia, specialisto užduotis yra nustatyti, kada konkrečiu atveju reikėtų imtis endodontinio gydymo, o kada šaknies kanalai nepažeisti ir užtenka paprastesnių sprendimų. Dantų šaknų uždegimai paprastai normuojasi kariesui pažeistus kanalus. Tai laipsniškas ir lėtas procesas, kuriam galima užkirsti kelią laiku diagnozavus susirgimus.

Ilgainiui kariesas gali plisti ir į aplinkinius dantis bei audinius, atsiranda geliantis skausmas, pažeistų dantų jautrumas karščiui ir šalčiui. Pastebėjus šiuos požymius svarbu kuo greičiau kreiptis į specialistus ir užsirašyti apžiūrai bei gydymui. Dantų šaknų kanalų gydymas yra ganėtinai sudėtinga procedūra, kuri atliekama keliais etapais ir gali pareikalauti nemažai pastangų tiek iš gydytojo, tiek iš paciento. Vis tik procedūros beveik neskausmingos, nes jų metu taikoma vietinė nejautra.

Kaip išvengti endodontinio gydymo?

Jeigu rimtesnių nusiskundimų burnos ertmės sveikata neturite, tiesiog norėtumėte sumažinti šaknų kanalų susirgimų riziką ateityje, naudinga būtų žinoti, kokių veiksmų imtis norint tam laiku užkirsti kelią.

Tam, kad būtų išvengta endodontinio gydymo:

  • reikalinga laiku diagnozuoti ir gydyti karieso pažeistus dantis;
  • svarbu reguliariai atlikti profesionalią burnos ertmės higieną, stebėti burnos būklę;
  • atlikti rentgenologinius tyrimus, kai yra reikiamybė.

Norint mėgautis gera dantų būkle ir išvengti susirgimų, visuomet reikėtų kruopščiai valyti dantis, apsilankyti profesionalios burnos ertmės procedūroms, vengti nesveiko maisto ir vos pastebėjus pirmuosius dantų gedimus kreiptis, neatidėlioti ir nelaukti, kol gali būti pažeisti dantų šaknų kanalai.

Pasirūpinkite nepriekaištinga burnos ertmės sveikata ir išvenkite susirgimų! Su profesionalių odontologų pagalba galėsite būti labiau užtikrinti sveikatos būkle ir nebereikės pergyventi dėl dažno bei sudėtingo dantų taisymo.

Daugiau apie dantų šaknų kanalų gydymą sužinosite: https://vingioklinika.lt/

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite