PARUOŠKITE SIUNTĄ NEPRIEKAIŠTINGAI: KĄ REIKIA ŽINOTI PRIEŠ SIUNČIANT SIUNTINUS?

0
22
pexels karolina grabowska 4506270

Ar kada teko gauti sudužusią, sulūžusią ar kitaip pažeistą prekę? Jeigu taip, puikiai žinote koks varginantis ir ilgas procesas išsiaiškinti, kas dėl šio incidento kaltas. Dažnu atveju tai gali būti atlaidus siuntos tarnybos darbuotojo požiūris į atliekamą darbą: galbūt ant siuntos esančių įspėjamųjų ženklų nepastebėjimas ar nepaisymas,  per grubus siuntos perkėlimas iš vienos vietos į kitą. Kita priežastis – netinkamai supakuota siunta. Kokybiškas siuntų pakavimas pradinis ir vienas iš svarbiausių etapų, norint, kad daiktas pasiektų vartotoją toks, toks buvo prieš jį išsiunčiant. Tad toliau straipsnyje pateikiame svarbiausius žingsnius, kurios svarbu žinoti norint nepriekaištingai supakuoti siuntinį. 

Visoms nepriekaištingai supakuotoms siuntoms reikalingos tinkamos pakavimo medžiagos

Geros kokybės ir tinkamai parinktos pakavimo medžiagos užtikrina, kad siunta saugiai pasiektų vartotojo durų slenkstį – neleidžia produktui sudužti, sulūžti ar susispausti gabenimo metu. Tad kokias pakavimo medžiagas geriausia pasirinkti?

Beveik jokia siunta neapsieina be kartoninės dėžės

Geriausia naudoti naują, dvigubų sienelių gofruoto kartono dėžę. Ypač svarbu ją pasirinkti tinkamo tūrio – paprastai tarp siuntinio turinio ir dėžės sienelių turėtų būti bent 5-6 cm atstumas. Jeigu dėžė bus per maža, negalėsite tinkamai suvynioti daiktų ir panaudoti apsauginės plėvelės, o jeigu vietos liks per daug, siunta nebus tvirta ir dėžėje esantis daiktas gali judėti, tuomet automatiškai padidėja produkto pažeidimo tikimybė. 

Asociatyvi pexels.com nuotrauka

Ar galima kartoninę dėžę naudoti pakartotinai?

Jei dėžę naudojate pakartotinai, turite patikrinti ar ši nėra pažeista, be to turėtumėte pašalinti visas senas etiketes, kad išvengtumėte klaidų, kuomet rūšiavimo juostose automatiškai nuskaitomi brūkšniniai kodai. Atkreipkite dėmesį, kad kartono dėžės su pavojingų prekių etiketėmis neturėtų būti naudojamos pakartotinai. Tačiau visgi, nepriekaištingam prekės supakavimui nepatartina dėžių naudoti pakartotinai dėl kelių priežasčių: jau kartą ar net kelis kartus naudotos dėžės nebebus tokios tvirtos, gali suirti. Tai itin aktualu siuntoms keliaujančioms tolimus atstumus, tuomet darbuotojai jas ne kartą gabena iš vieno transportavimo etapo į kitą. Be to, šios pakuotės daugelyje kelionės etapų liečiasi su kitomis dėžėmis, atsiranda trintis, dėl kurios pakuotė tampa dar silpnesnė, gali plyšti arba pasižeisti net jos turinys. Taip pat, jeigu auginate savo verslą, reikalingas kuo geresnis įmonės įvaizdis, kuris prasideda būtent nuo kokybiško ir gražaus įpakavimo.

Puikiai daikto apsaugai naudokite užpildo medžiagą 

Visų pirma, bet kokį daiktą prieš įdedant į dėžę reikėtų saugiai suvynioti į pakavimo popierių ar plėvelę, o jeigu pakuojate stiklinį ar kitą itin trapų produktą – visokeriopai apsaugai nuo sudužimo, įvyniokite jį į burbulinę plėvelę. Jei jūsų dėžėje yra keli atskiri daiktai, nepamirškite, kad gabenimo metu jie gali judėti ir atsitrenkti vienas į kitą, tad dėl šios priežasties kiekvieną produktą suvyniokite atskirai.

Tinkama užpildo medžiaga gali būti specialios pakavimo granulės, burbulinė plėvelė ar oro pagalvėlės tūriui užpildyti. Kartais, jeigu siunta yra itin lengva ir nedūžtanti, kaip užpildą galima naudoti pakavimo popierių: iš jo galite suformuoti vidutinio dydžio rutuliukus ir užpildyti tuščias dėžės ertmes.

Verta paminėti, kad užpildo medžiagos ant dėžutės dugno turi būti ne mažiau kaip 5 cm. Norint įsitikinti, kad panaudojote pakankamai užpildo medžiagos, galite atlikti vieną gudrybę: atsargiai pakratykite siuntinį, jeigu negirdite, kaip jo turinys juda, vadinasi, siuta supakuota tvarkingai. Daiktus, kuriuos gali paveikti purvas, vanduo ar drėgmė, pakuotėje reikėtų įdėti į plastikinį maišelį.

Atsakingas žingsnis – tinkamas siuntos etiketės užklijavimas

Siuntos duomenys turi būti užklijuoti saugiai ir matomoje vietoje. Tą padaryti reikėtų ant didžiausio dėžės paviršiaus, įsitikinkite, kad visa siuntėjo ir gavėjo informacija tikrai teisinga. Jeigu etiketė turi brūkšninė kodą, pasistenkite, kad šio neuždengtų lipni juosta, taip pat venkite dėti etiketę ant siūlių, užraktų ar ant sandarinimo juostos.

Patarimas, kurio galbūt nežinojote: visada pravartu atspausdinti ar ranka užrašyti siuntimo duomenis du kartus ir įdėti jos dublikatą į dėžės visų. Tokiu būdu, jei etiketė būtų pažeista ar pamesta gabenimo metu, visa reikiama informacija bus randama siuntinio viduje. Jeigu retai siunčiate siuntas ar laiškus, gali kilti klausimas, kaip visgi teisingai jas adresuoti, tad paspaudę ant šios nuorodos būtent tai galėsite ir sužinoti.  

Nepamirškite apie vaizdinius ženklinimus (siuntų transportinį žymėjimą)

Kita galima problema, kuri gali išryškėti krovinių gabenimo metu, yra ta, kad krovinį gali tvarkyti asmenys, nemokantys nei kilmės, nei paskirties šalies kalbos, tad atsargumo užrašas ant pakuotės gali būti ne visiem suprantamas. Norint išspręsti šią problemą, būtų protinga naudoti vaizdinius ženklus ant krovinio dėžės, pavyzdžiui, tokius kaip: stiklas ar rodyklės į viršų, taip bus aiškiai suprantama, kad dėžėje esantys daiktai yra dūžtantys ar siuntos negalima vartyti ir ją privaloma laikyti vienoje ( rodyklėmis parodytoje) padėtyje. Taip pat pravartu atkreipti aptarnaujančio personalo dėmesį, jeigu siunčiate degias medžiagas ar cheminius buitinius prietaisus, kartais rekomenduojama pranešti net ir apie skystus produktus, esančius siuntoje. Šiuos vaizdinius ženklinimus galite įsigyti pakavimo medžiagų parduotuvėse arba tiesiog, surastą internete paveikslėlį, atsispausdinti ir jį tvarkingai priklijuoti matomoje vietoje.    

Taigi, aptarėme visus pagrindinius aspektus, kurie padės jūsų siuntą net ir ilgai kelionei paruošti saugiai ir tvirtai. Šias taisykles svarbu žinoti ne tik žmogui, kuris ją pakuoja, bet ir tam, kuris siuntą priima – gavus pažeistą prekę ir supratus, kad ji nebuvo tinkamai supakuota lengviau atrasti kaltininkus ir tvirčiau argumentuoti dėl žalos kompensavimo. Svarbu paminėti ir apie atliekų, likusių nuo siuntos, tinkamą rūšiavimą. Žinoma, daugumą šių medžiagų galite prikelti antram gyvenimui ir panaudoti antrą kartą, tačiau jeigu to neplanuojate daryti, pasirūpinkite tinkamu rūšiavimu.  

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite