LRT „DUOKIM GARO” LAIDOJE ZARASIŠKIAI

0
47
1030 Zarasai.00 13 38 09.Still002

Spalio 30-ąją „Duokim garo!” kviečia susipažinti su Lietuvos vasaros sostine – Zarasų rajonu. Gamta ir istorija šiam kraštui nepašykštėjo visokių gėrybių: čia net 326 ežerai (ir didžiausias Lietuvos ežeras, ir ilgiausias – žinoma, tik Zarasų rajone!), Stelmužėje – galingiausias šalies ąžuolas ir seniausia išlikusi medinė bažnytėlė, Salake – aukščiausia Lietuvoje akmeninė bažnyčia.

Zarasų rajonas Lietuvai davė poetus Paulių Širvį ir Petrą Gaulę, kompozitorių Juozą Gruodį, kalbininką Kazimierą Būgą, čia augo ir apie savo kovą 1831-ųjų metų sukilime paskelbė lietuviškoji Žana d’Ark – Emilija Pliaterytė. Aplankysime fortifikacinę sistemą, kurią I-ojo pasaulinio karo metais aplink Zarasus įrengė vokiečiai, Tiltiškių vandens malūne apžiūrėsim turtingiausią Lietuvoje senų radijo imtuvų kolekciją, o Šlyninkos vandens malūne (beje, tebeveikiančiame iki šiol) Regina Veselienė parodys, kaip kepami senoviniai aukštaitiški blynai iš alaus tešlos (privalome dar kartą perspėti: tradiciniai lietuviški patiekalai – ne norintiems palieknėti!). O dar susipažinsime su zarasiške tautodailininke Virginija Žukauskaite-Kazanceviene – visoje Lietuvoje žinoma velykinių margučių skutinėjimo meistre.

Nuostabi gamta ir aukštaitiška dvasia įkvepia zarasiškius muzikai ir dainoms – tradicinės muzikos kolektyvų rajone daugybė. Tad į studiją kviečiame legendinius „Sadūnus”, „Duokim garo!” žiūrovams jau gerai žinomus „Čir vir vyrus”, fokloro ansamblius „Čiūta” ir „Seluona”, Zarasų kultūros centro sutartinių giedotojų grupę „Laukesa” bei jaunuosius jų sekėjus, grupę „Gražutė”, „Smalvos” mandolinininkus, Samanių kapelą, Fausto Latėno meno mokyklos tautinių šokių grupę „Vingurinis”, Dusetų dailės galerijoje muzikuojančią grupę „La’gaminas” bei jaunuosius Zarasų dainininkus – Gilmę Dainytę, Dianą Boriak ir Simoną Navicką.

Smagi, turtinga aukštaitiška rudens popietė – su „Duokim garo!”, sekmadienį, 16.45 val., per LRT televiziją.

 

1030 Zarasai.00 12 32 02.Still001

1030 Zarasai.00 17 33 15.Still003

1030 Zarasai.00 49 10 15.Still004

1030 Zarasai.00 52 29 15.Still005

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite