BŪKITE ATSARGŪS IR BUDRŪS VISŲ ŠVENTŲJŲ IR VĖLINIŲ DIENOMIS

0
30
velynes

Artėja Vėlinės – rimties ir susikaupimo laikas. Jų metu neretai skubame, kad per šventines dienas  spėtume aplankyti  visų artimųjų kapus, o skubėdami ne visada būname atidūs ir  neretai pamirštame pasirūpinti saugumu. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, per 5 metus Visų Šventųjų ir Vėlinių dienomis kilo 196 gaisrai, iš jų 64 daugiabučiuose ir individualiuose gyvenamuosiuose namuose.

Ugniagesiai pataria, kad prieš išvykstant ar išeinant iš namų, būtina juose užgesinti žvakes, išjungti iš elektros tinklo elektrinius bei šildymo prietaisus, televizorius, kompiuterius, mobiliųjų telefonų kroviklius. Yra buvęs atvejis, kai garbaus amžiaus senolis mirusios žmonos atminimui uždegė namuose žvakę, kuri, jam išvykus, sukėlė gaisrą.

Gaisro rizika  taip pat didėja, jei paliksime besikūrenančią krosnį.

Taip pat svarbu išjungti vandens tiekimą, patikrinti, ar nevarva iš čiaupo vanduo, ar nėra kriauklėje palikta kempinių, galinčių užkimšti kriauklę ir tada „potvynis“ kambaryje gali būti neišvengiamas. Vandens iš čiaupų sandarumo užtikrinimas yra ypač aktualus senesnės statybos namuose.

Privalu žinoti, kad vaikai namuose negali likti be suaugusiųjų priežiūros. Taip pat pasirūpinkime ir  senolių saugumu.

Ugniagesiai primena, kad pagerbiant mirusiuosius, kapinėse žvakes reikėtų statyti atokiau nuo krūmų, augalų (ypač sausų puokščių) ir plastikinių gėlių. Nesaugu palikti degančias žvakes be įdėklo.

Daugelis  tomis dienomis į kapines vyksta  automobiliais. Paprastai Visų Šventųjų ir Vėlinių dienomis prie amžinojo poilsio vietų būna daug mašinų, susidaro jų grūstys, neretai kyla avarinių situacijų. Todėl automobilyje būtina turėti gesintuvą bei vaistinėlę, kad, įvykus nelaimei, galėtumėte užgesinti kilusį gaisrą.

Prieš išvykdami, būtinai pasidomėkite orų prognoze. Vėlyvas ruduo dažnai pažeria netikėtų staigmenų (pavyzdžiui, slidi kelio danga), važiavimo sąlygos gali būti nepalankios, tad būkite atidūs kelyje ir laikykitės saugaus greičio.

Ugniagesiai gelbėtojai linki, kad per mirusiųjų pagerbimo dienas visose Lietuvos kapinėse saugiai degtų tik žvakių liepsnelės, o gaisrų ir kitų nelaimių būtų išvengta.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prie VRM

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite