IŠBANDYKITE ŠIUOS PATARIMUS IR PAMATYSITE, KAIP JIE PAKEIS JŪSŲ GYVENIMĄ

0
15
saul

1. Kiekvieną rytą skirkite 5 minutes tempimui

Stenkitės tai daryti vos tik atsikėlę iš lovos (jei norite, galite tai daryti net lovoje.) Kiekvieną tempimą išlaikykite apie 30 sekundžių; tempdamiesi nešokinėkite aukštyn ir žemyn, nes taip galite pasitempti raumenis.

Kodėl tai svarbu: su amžiumi mūsų raumenys įsitempia, o judesių amplitudė sumažėja – tai reiškia, kad net paprasčiausi kasdieniai veiksmai, tokie kaip atsikėlimas iš lovos, pakilimas nuo biuro kėdės ar siekimas ko nors spintelėje, gali tapti sudėtingesni ir net sukelti traumą.

Išeitis – tempimas, kurį gali atlikti kiekvienas, nepriklausomai nuo amžiaus ar lankstumo. Įtraukę tempimą į kasdienę rutiną, kaip ir dantų valymą, jo nepraleisite.

2.  Iš pat ryto atsidarykite žaliuzes ir net atidarykite langą, jei jis dar neatidarytas. 

Specialistai teigia, kad grynas oras ir šviesa padeda jus pažadinti – ir paskatina smegenis slopinti melatonino, miegą reguliuojančio hormono, gamybą. 

3. Rudens ir žiemos mėnesiais įjunkite oro drėkintuvą. 

Pasak vieno žurnale „Proceedings of the National Academy of Sciences” paskelbto tyrimo, patalpų karštis išsausina orą namuose ir biure, o tai gali išsausinti jūsų odą, plaukus ir nosies ertmes – paskatinti peršalimą ir net gripą.

Ideali drėgmė namuose (arba biure) turėtų būti 30-50 proc. Jei manote, kad jūsų namuose drėgmė gali būti per didelė arba per maža.

4. Kasdien vartokite vitaminus. 

Į vitaminus žiūriu kaip į draudimą – jie gali padėti užpildyti mitybos spragas, todėl žinau, kad gaunu pagrindinių maistinių medžiagų, kurių reikia mano organizmui, kad jis veiktų geriausiai. Apsvarstykite galimybę vartoti multivitaminus, skirtus jūsų lyčiai: vyrų ir moterų organizmai turi skirtingus maistinių medžiagų poreikius, ypač su amžiumi.

Moterims ieškokite multivitaminų su kalciu, geležimi, vitaminais A, B6, B12, C, D ir E bei biotinu. Vyrai ieškokite vitaminų B6, B12, C, D ir E, seleno, cinko ir likopeno.

5. Seksas Gerina miegą

Apie 16 milijonų suaugusiųjų Jungtinėje Karalystėje kenčia nuo tam tikrų miego sutrikimų. Tačiau tai galima pagerinti reguliariai užsiimant seksu. Taip yra todėl, kad sekso ir orgazmo metu smegenyse išsiskiria cheminių medžiagų kokteilis, įskaitant oksitociną, dopaminą ir endorfiną. Sudėjus visus šiuos hormonus, jaučiatės mieguisti jei neturite su kuo vibratoriai gali tai pakeisti.

6. Išjunkite išmanųjį telefoną, televizorių ir kompiuterį likus bent valandai iki miego (ir neužmikite su įjungtu televizoriumi).

Tyrimai rodo, kad mėlyna šviesa – tokia, kurią skleidžia elektroniniai prietaisai, – trikdo mūsų įprastus miego ciklus, todėl mums sunkiau kokybiškai išsimiegoti.

Padarykite savo organizmui paslaugą ir bent valandą prieš miegą, be jokių pasiteisinimų, išjunkite visus elektroninius prietaisus. Taip pat nelaikykite telefono miegamajame, kad gautos žinutės ir tekstiniai pranešimai netrukdytų jums užmigti. Nustebsite, kad taip elgdamiesi miegosite daug geriau! 

7. Visada su savimi turėkite vandens buteliuką. 

Jei automobilyje, biure, sporto salėje ar kur kitur su savimi turėsite vandens buteliuką, užtikrinsite, kad kasdien išgersite bent rekomenduojamą normą.

Jei geriate kavą, apsiribokite ne daugiau kaip dviem puodeliais per dieną. Pabandykite ryte išsivirti puodelį žaliosios arbatos, užšaldykite ją ir pripildykite ja butelius su vandeniu. Vandens buteliukus taip pat galite pagardinti citrinos griežinėliais, agurku ir net šaldytomis uogomis.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite