ADVENTINIO VAKARO JAUKUMAS

0
33
20221213 171329

Gruodžio 13 d. vakarą Zarasų krašto muziejuje buvo jauku, šviesu, gera.  Edukaciniame adventiniame vakare ,,Gili žiema, lilima“ netrūko bendrystės, gerų jausmų. Renginys belaukiant šv. Kalėdų  sujungė visus – Zarasų kultūros centro folkloro ansamblio ,,Seluona“ (vadovė Diana Skvarčinskaitė) dainininkus ir atėjusius į vakaronę zarasiškius.

Adventinės dainos viena po kitos liejosi iš širdies. Etninės kultūros žinovė ir puoselėtoja D. Skvarčinskaitė kiekvienai jai rado paaiškinimą, prasmę, semantiką.  Visi pajutome šv. Kalėdų laukimo dvasią, pasimokėme senovinių adventinių lietuvių liaudies dainų, įsileidome į širdis Gerumą, Tikėjimą, Meilę… Ilgai nenorėjome išsiskirstyti ir eiti namo, kad ir kaip viliojo gruodžio baltumu ir šviesomis nušvitęs mūsų  miestas.

Vasilijus TRUSOVAS

Rimutės Morozovienės nuotrauka

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite