VIETOJ SKAITYKLOS – ATNAUJINTAS INFORMACINIS CENTRAS

0
19
RBF 0784

Už lango baltuoja pusnys, šaltukas gnaibo skruostus, vaikai džiaugiasi sniegu, suaugusieji skuba pirkti dovanėles, visur  skamba  kalėdinės dainos, namai pakvimpa pyragais, ore tvyro džiaugsminga  kalėdinė nuotaika…Artėja Kalėdos! Zarasų ,,Ąžuolo“ gimnazijos bendruomenė taip pat gyvena šventinėmis nuotaikomis. Čia gruodžio 19 d. vyko  atsinaujinusios skaityklos – informacinio centro atidarymas, kuriame  dalyvavo ir mintimis dalinosi  Zarasų rajono savivaldybės meras N.Gusevas  ir  patarėjas švietimo ir kultūros, socialinės politikos klausimais V.Kuzmickas, Švietimo  ir kultūros skyriaus vedėja S.Keršienė, vyr.specialistės V.Markevičienė ir R.Šatrovienė, Švietimo pagalbos tarnybos direktorė G.Laurikėnienė bei  gimnazijos bendruomenės atstovai.

Jau ne kartą skelbėme, kad Zarasų „Ąžuolo“ gimnazija nuo 2021 metų dalyvauja Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų bendrai finansuojamame „Kokybės krepšelio“ projekte. Primename, kad projekto tikslas – pagerinti mokinių ugdymosi pasiekimus, įgyvendinant pokyčius savivaldybėse ir jų mokyklose. Uždaviniai – plėtoti mokinių bei mokytojų kompetencijas, gerinti ugdymo sąlygas mokiniams.

Ilgai planavome ir kūrėme viziją, kaip atnaujinti gimnazijos skaityklą ir sukurti šiuolaikinę daugiafunkcinę edukacinę erdvę – informacinį centrą. Dėkojame  Zarasų rajono savivaldybei, kurios lėšomis buvo  suremontuotos  senosios patalpos. Savivaldybė tam skyrė  15000 eurų, už kuriuos sumontuotos  naujos lubos, pakeistos grindys, atnaujintos sienos bei elektros instaliacija, pakabinti  roletai, įstatytos  dvejos durys. Projekto ,,Kokybės krepšelis” metu informacinio centro įrengimui iš viso planuota skirti 20329,90 €: baldams 12575 €, įrangai 7754,90 € . Gimnazijos mokytojai išsirinko funkcionalius, patogius ir šiuolaikiškus baldus: mobilius stalus, kėdes, spintas, modulinius minkštus baldus, įrangą. Informaciniame centre sumontuotas interaktyvus ekranas, šiuolaikinė garso aparatūra. Naujoje erdvėje bus vedamos pamokos ir renginiai, mokiniai galės ruošti namų darbus, skaityti knygas, atlikti įvairias užduotis, pailsėti. Tikimės, kad mokymo(si) procesas šioje erdvėje bus efektyvesnis, gerins mokinių rezultatus, skatins kūrybiškumą.

Džiaugiamės gražiu Zarasų rajono savivaldybės ir gimnazijos bendradarbiavimu ir tikimės, kad tai taps tradicija.

Informaciniame centre surengta tradicinė originaliausių kalėdinių atvirukų paroda, primenanti, kad artėja Kalėdos, viliamės, kad visi rūpesčiai lyg dūmas išnyks, o  ateinantys nauji  metai bus ramūs, taikūs ir prasmingi.

Autorė Milda Dainienė

Nuotraukos R.Bikulčiaus

Zarasų ,,Ąžuolo” gimnazijos informacija

RBF 0738

RBF 0739

RBF 0743

RBF 0744

RBF 0755

RBF 0758

RBF 0764

RBF 0766

RBF 0768

RBF 0778

RBF 0786

RBF 0798

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite