APTARTI AKTUALŪS IŠŠŪKIAI IR GALIMYBĖS

0
36
mid news zrs 574 20221220 133652

2022 m. gruodžio 20 d. Vidaus reikalų ministerijoje vyko Nacionalinės regioninės plėtros tarybos posėdis, kuriame Utenos regioną atstovavo Utenos regiono plėtros tarybos kolegijos pirmininkas, Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas bei Utenos regiono plėtros tarybos administracijos direktorius Nerijus Čepauskas.

Pagrindinė posėdžio tema – naujasis Europos Sąjungos finansinis laikotarpis. Apie jo iššūkius ir galimybes įžanginiame žodyje kalbėjo Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė. Tęsdamas šią svarbią temą, Vidaus reikalų viceministras Arnoldas Abramavičius apžvelgė 2022–2030 m. Regionų plėtros programos, kurioje numatyti finansiniai ištekliai pagrindinėms regionų problemoms spręsti, įgyvendinimą. Viceministras akcentavo, kad regioninio planavimo srityje per pastaruosius tris mėnesius įvyko ženkli pažanga, ką parodo ir tai, kad dvi pirmosios regionų plėtros tarybos – viena iš jų Utenos – parengė ir jau pateikė atsakingoms institucijoms derinti savo regionų plėtros planų projektus. Viceministras įvertinęs regionų, jau pateikusių planus iniciatyvą, vylėsi, kad šiuo proveržiu ir geru Utenos regiono pavyzdžiu netrukus paseks ir kiti regionai.

Utenos regiono plėtros tarybos atliktas darbas sudaro prielaidas artimiausiu metu regione pradėti įgyvendinti pirmuosius projektus, investuojant naujojo ES laikotarpio lėšas, iš kurių Utenos regionui Regionų plėtros programoje numatyta daugiau nei 137,5 milijono eurų ES finansinės paramos.

Posėdyje svarstyti ir kiti klausimai – pristatytas Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 m. strateginis planas, aptartos 2021-2027 m. bendradarbiavimo per sieną galimybės. Utenos regionai ypatingai aktuali Interreg VI-A Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programa, pagal kurią jau paskelbtas pirmasis kvietimas teikti paraiškas.

Zarasų rajono savivaldybės informacija

Nuotraukose – posėdžio akimirkos.

mid news zrs 266 20221220 134103

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite