ŠIMTO ZUIKIŲ PARODA

0
70
DSCF3347

Šimtas zuikių susirinko / Net žalia girelė linko. / Pakalbėję pasitarę, / Jie mokyklą atidarė. Tai visiems gerai žinomos rašytojo Eduardo Mieželaičio eilės. Tik šįkart šimtas zuikių susitiko Vaikų literatūros skyriaus paauglių abonemento stiklo vitrinoje. Čia puikuojasi  Zarasų viešosios bibliotekos darbuotojų kolekcionuojami įvairaus dydžio, formų ir paskirčių kiškių figūrėlės, pagamintos iš įvairiausių medžiagų. Akį traukia puodeliai, žvakės, knygelės, saldainiai, kalendoriai su gyvūno atvaizdu.

Gražus sutapimas, kad 2023 metais – Kiškio metais – minime bibliotekos 100-mečio ir bibliotekos personažo Zuikio Nulėpausio 30 – uosius gyvavimo metus. Jau daugelį metų bibliotekininkė Liudmila Vaitavičienė, persirengusi zuikio kostiumu, mažuosius skaitytojus džiugina įvairių renginių ir edukacijų metu.

Inesa Dumbravienė,

Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos atstovė ryšiams su visuomene

Nuotraukos autorės

20230111 155351 1

20230111 155355

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite