ZARASŲ MIESTO KATILINĖJE PRADEDA DARBĄ SAULĖS ELEKTRINĖ

0
53
Zarasu saule1
AB „Panevėžio energija“ tęsia šilumos ūkio modernizavimą, plėtodama saulės elektrinių įrengimą eksploatuojamo regiono rajonuose. Įrengtos saulės fotovoltinės elektrinės Rokiškyje, Zarasuose, Kėdainiuose leis sumažinti bendrovės šilumos šaltinių elektros energijos sąnaudas, didinti atsinaujinančių energijos išteklių panaudojimą. Įgyvendintas projektas prisidės prie Europos žaliojo kurso, klimato kaitos, švarios ir saugios energijos panaudojimo.

 
AB „Panevėžio energija“ pradėjo eksploatuoti vieną iš pirmųjų įrengtų saulės elektrinių Zarasų miesto katilinėje. Katilinės teritorijoje ant žemės sumontuoti 106 saulės moduliai užtikrins 40 kW galios elektrinės veiklą. Elektros energiją generuojanti saulės elektrinė galės pagaminti apie 39,3 tūkst. kWh per metus elektros energijos. Ekologiška saulės energija bus panaudojama katilinės technologinėms reikmėms. Tai leis bendrovei kuo mažiau pirkti elektros energijos.
 
AB „Panevėžio energija“ generalinis direktorius Petras Diksa sako, kad tokiu būdu turėsime ne tik galimybę sutaupyti lėšų, bet ir prisidėti prie didesnio atsinaujinančių energijos išteklių naudojimo, žalesnės aplinkos kūrimo. Pabaigus įgyvendinti projektą „Saulės fotovoltinių elektrinių įrengimas AB „Panevėžio energija“ objektuose Kėdainiuose, Rokiškyje, Zarasuose“, 89 tonomis bus sumažintas metinis šiltnamio efektą sukeliančių dujų (CO2) išmetimas. Saulės elektrinės per metus pagamins apie 230 tūkst. kWh elektros energijos.
 
AB „Panevėžio energija“ saulės elektrinėms įrengti  suteikta valstybės subsidija. Iki 32 proc. projekto įgyvendinimo išlaidų finansuoja Aplinkos projektų valdymo agentūra iš Klimato kaitos programos lėšų. AB „Panevėžio energija“ investicija į tris saulės fotovoltines elektrines sudaro 202 tūkst. eurų.
 
Šiais metais bus įrengta 249 kW galios saulės fotovoltinė elektrinė Panevėžio miesto katilinės (Senamiesčio g.) teritorijoje. Nuo 2021 metų 150 kW galios saulės fotovoltinė elektrinė jau veikia Pušaloto g. katilinėje Panevėžyje.
 
Zarsu saulė 2
 
zarasai
 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite