KOKIOS YRA LAUKO APSAUGOS SISTEMOS?

0
51
apsauga

Norint tinkamai apsaugoti savo nekilnojamą turtą, dažnai neužtenka patalpose įrengtos apsaugos sistemos ar aukštos tvoros aplink objektą. Todėl yra reikalingos ir lauko apsaugos sistemos. Jos įrengiamos objekto išorėje ar privačių valdų perimetre ir padeda apsaugoti kiemo teritorijoje esantį turtą nuo piktavalių.

Ką garantuoja perimetro apsaugos sistema?

Perimetro apsaugos sistema garantuoja visišką jūsų turto valdų apsaugą. Šios paskirties sistema naudojama, kai norima apsaugoti ne tik namo viduje esantį turtą, bet ir tą, kuris yra kiemo aplinkoje.

Kokiose vietose apsaugos specialistai pataria įsirengti lauko vaizdo stebėjimo kameras?

Dažniausiai vaizdo stebėjimo kameros įrengiamos ant visų objekto kampų, tam, kad būtų aprėpiamas platus stebėjimo plotas ir taip matoma visa objekto teritorija. Taip pat kartais įrengiama ir prie pagrindinių objekto durų. Vaizdo kamerų pagalba galima per nuotolį stebėti, kas bando patekti į objektą ar jo teritoriją, ir dar ankstyvoje stadijoje užkirsti kelią galimai vagystei.

Kameros gali būti įrengiamos prie įvažiavimo į kiemo teritoriją. Pravartu vaizdo kameras įrengti visame kiemo plote, kad nebūtų palikta nė menkiausios galimybės patekti į teritoriją.

Kokias funkcijas lauke atlieka judesio jutikliai?

Judesio jutiklis – tai apsaugos sistemos komponentas, kuris objekto savininkui praneša apie nepageidaujamus judesius objekto teritorijoje. Pagrindinė jutiklio paskirtis yra fiksuoti įsibrovėlio pasirodymą jūsų valdose. Jei signalizacija yra prijungta prie saugos tarnybos stebėjimo ir valdymo centro, gavus perspėjimo signalą į objektą nedelsiant išsiunčiamas greito reagavimo ekipažas, kuris nutrauks pasikėsinimą nukreiptą prieš jus ar jūsų turtą.

Kaip veikia perimetro apsaugos sistemos?

Perimetro apsaugos sistemos reaguoja į žmones, stambius gyvūnus ir transporto priemones. Visą laiką fiksuojama informacija apie tai, kas dedasi saugomoje teritorijoje ir perduodama apsaugos tarnyboms bei nekilnojamo turto savininkams. Prie vaizdo stebėjimo kamerų gali būti pritaikoma ir speciali įranga, kuri fiksuoto įsibrovimo metu ima skleisti šviesos ir garso efektus, įspėjančius apie atsiradusį pavojų, taip išgąsdinant vagis.

Perimetrą saugančioje įrangoje įdiegti infraraudonųjų spindulių barjerai, mikrobangomis valdomi jutikliai ir kitos pažangios technologinės priemonės, garantuojančios patikimą perimetro apsaugą. Saugos tarnybos specialistai gali patarti, kokios apsaugos paslaugos reikalingos būtent jūsų objektui pagal jūsų asmeninius poreikius.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite