GYDYTOJŲ MINTYS PRIEŠ SAVIVALDOS RINKIMUS

0
303
rm

Ne­rei­kia pri­im­ti ger­bū­vio ir pro­gre­so kaip sa­vai­mi­nės duo­ty­bės. Za­ra­sų li­go­ni­nės sta­bi­lu­mas ir pasie­ki­mai sa­vai­me ne­įvy­ko. Tai, jog šiuo me­tu įstaigoje dir­ba vie­nas iš ge­riau­sių sa­vo kur­so vi­daus li­gų gy­dy­to­jų, taip pat pres­ti­ži­nė­je Vil­niaus slau­gos li­go­ni­nė­je dir­bęs bei pa­tir­tį su­kau­pęs gydytojas ge­riat­ras, yra nuo­sek­laus dar­bo stengian­tis pri­trauk­ti jau­nus spe­cia­lis­tus iš­raiš­ka.

Ne­de­ra pa­mirš­ti ir pa­tir­tį su­kau­pu­sių gy­dy­to­jų, ku­riems iš­lai­ky­ti rei­kė­jo di­džiu­lių pa­stan­gų, Konsul­ta­ci­nės po­li­kli­ni­kos pro­duk­ty­vu­mo šiai die­nai ir siū­lo­mų pa­slau­gų įvai­ro­vės, pra­dė­tų at­lik­ti akių ope­ra­ci­jų bei grei­tai pra­dė­sian­čių vyk­ti pa­žan­giau­sių ve­nų ope­ra­ci­jų la­ze­riu. Vi­sa tai yra sėkmin­go va­do­va­vi­mo pa­sek­mė.

Ma­no nuo­mo­ne, Za­ra­sų li­go­ni­nė pui­kiai tvar­ko­si su ky­lan­čiais kas­die­niais iššūkiais, o pa­si­rink­ta atei­ties kryp­tis yra tei­sin­ga. To pa­siek­ti ga­li­ma tik su tvir­ta ir nuo­sek­lia va­do­vo bei jo ko­man­dos pa­gal­ba. Ra­jo­no pi­lie­čiams tai yra vie­na iš didžiau­sių ver­ty­bių, nes kuo ge­res­nė svei­ka­tos priežiūra, tuo ge­res­nė gy­ve­ni­mo koky­bė.

Ar­tė­jant sa­vi­val­dos rin­ki­mams ir da­rant pa­si­rin­ki­mus no­rė­čiau, kad nepamirštumė­me, kie­no dė­ka išlaiko­ma ir ge­ri­na­ma svei­ka­tos prie­žiū­ra Za­ra­sų ligoni­nė­je.

Vi­siš­kai pa­lai­kau šios li­go­ni­nės di­rek­to­rių Re­mi­gi­jų La­ma­naus­ką.

292875359 5849009021795327 1829456683179862768 n

Pri­ėmi­mo sku­bio­sios pa­gal­bos sky­riaus gy­dy­to­jas Skir­man­tas KRUNKAITIS

Esa­me ne­di­du­kės li­go­ni­nės pa­čia­me Lie­tu­vos pa­kraš­ty­je da­lis jau pa­kan­ka­mai seniai, to­dėl ge­rai ži­no­me, ko­kia ji svar­bi Za­ra­sų ra­jo­no gy­ven­to­jams. No­ri­me pa­gir­ti šios li­go­ni­nės di­rek­to­rių Re­mi­gi­jų La­ma­naus­ką už ne­pri­ekaiš­tin­gą va­do­va­vi­mą, taktiš­ku­mą, ge­bė­ji­mą su­si­do­ro­ti su iš­ki­lu­sio­mis pro­ble­mo­mis, at­si­žvel­gi­mą į darbuo­to­jų as­me­ni­nes pro­ble­mas ir vi­sus pa­da­ry­tus di­de­lius žings­nius pir­myn vardan šios li­go­ni­nės. Dė­ka to į Za­ra­sų li­go­ni­nę yra pri­trau­kia­mi jau­ni spe­cia­lis­tai, ple­čia­si pa­slau­gos ir ge­rė­ja pa­cien­tų gy­dy­mo ko­ky­bė.

Svei­ka­tos ap­sau­gos mi­nis­te­ri­jos ini­ci­juo­ta­me ir vi­suo­me­nės taip dvi­pras­miš­kai ver­ti­na­ma­me svei­ka­tos prie­žiū­ros įstai­gų re­for­mos fo­ne ti­ki­me šio va­do­vo at­ei­ties vi­zi­ja, kad pa­vyks Za­ra­sų ra­jo­ne šią re­for­mą įgy­ven­din­ti žmo­nių nau­dai, to­dėl savival­dos rin­ki­muo­se pa­lai­ko­me Re­mi­gi­jų La­ma­naus­ką ir kvie­čia­me tai da­ry­ti kitus.

 KVN6401

 KVN6521

Gy­dy­to­ja ra­dio­lo­gė Ala MANIACHINA, kar­dio­lo­gė Ja­ni­na OZNANSKIENĖ ir neu­ro­lo­gė Svet­la­na MARKINA

Apie pen­ke­rius me­tus dir­bu ir kon­sul­tuo­ju Za­ra­sų li­go­ni­nė­je, te­ko dirb­ti su skirtingais di­rek­to­riais ir net „be­val­dys­tės“ lai­ko­tar­piu. Taip pat dir­bu Vi­sa­gi­no, Šven­čio­nių, Ute­nos li­go­ni­nė­se.

De­ja, Lie­tu­vos pe­ri­fe­ri­nių li­go­ni­nių ten­den­ci­ja yra to­kia: sens­tan­tis per­so­na­las, pa­slau­gų kie­kio ir ko­ky­bės ma­žė­ji­mas,  spe­cia­lis­tų trū­ku­mas, sky­rių, ypač chirurginio pro­fi­lio, už­da­ry­mai. Ta­čiau iš vi­sų iš­var­dy­tų gy­dy­mo įstai­gų tik Za­ra­sų li­go­ni­nės per­spek­ty­vos ne­at­ro­do liūd­nai ir mig­lo­tai.

Nuo 2020 m. įdar­bin­ta ne­ma­žai jau­nų gy­dy­to­jų spe­cia­lis­tų, at­nau­jin­ta įran­ga, įdieg­tos nau­jos tech­no­lo­gi­jos (ve­nų ir he­mo­roi­di­nių maz­gų la­ze­ris), ne­ma­žai investuo­ta į gy­dy­to­jų pro­fe­si­nės kva­li­fi­ka­ci­jos to­bu­li­ni­mą. Net pa­vy­ko at­kur­ti se­niai „už­šal­dy­tos“ ope­ra­ci­nės veik­lą, ko, ma­no ži­nio­mis, ne­pa­vy­ko dar nė vie­nai periferinei li­go­ni­nei Lie­tu­vo­je. Esu gi­liai įsi­ti­ki­nęs, kad tai ne­bū­tų įvy­kę be li­go­ni­nės di­rek­to­riaus Re­mi­gi­jaus La­ma­naus­ko, bei da­bar­ti­nės Za­ra­sų sa­vi­val­dy­bės administra­ci­jos pa­lai­ky­mo. To­dėl at­ei­nan­čiuo­se rin­ki­muo­se ra­gi­nu pa­lai­ky­ti Za­ra­sų li­go­ni­nės di­rek­to­rių Re­mi­gi­jų La­ma­naus­ką.

20230224 135531

Gy­dy­to­jas chi­rur­gas Ro­man KARTAŠOV

Za­ra­sų ra­jo­nas, iš­skir­ti­nis sa­vo nuo­sta­bia gam­ta, nie­ka­da ne­bu­vo eko­no­miš­kai turtin­gu kraš­tu, bet žmo­nės čia dva­sin­gi, pa­gar­būs skir­tin­goms kul­tū­roms, išsaugojan­tys ir ku­rian­tys tra­di­ci­jas. Vi­sos Lie­tu­vos bė­dos – ne­dar­bas, emig­ra­ci­ja, iš­tuš­tė­ję kai­mai, už­da­ry­tos mo­kyk­los, ne­praš­mat­nus biu­dže­tas – ži­nia, ne­ap­len­kė ir mū­sų. Ra­jo­no struk­tū­ro­je vy­rau­ja pa­gy­ve­nu­sie­ji, ne­ma­žai la­bai gar­baus am­žiaus žmo­nių, bet taip pat su­tin­ku ir daug grįž­tan­čių iš did­mies­čių ar už­sie­nio pra­leis­ti lai­ką mū­sų nuo­sta­bių gam­tos kam­pe­lių ap­sup­ty­je ar­ba su­tik­ti gy­ve­ni­mo sau­lė­ly­dį. Pa­ste­biu ne­blo­gą ten­den­ci­ją su­grįž­ti ir jau­niems, kū­ry­bin­giems žmo­nėms. Bendrauda­ma su jau­ni­mu gir­džiu ne tik ne­ga­ty­vą, bet ir tei­gia­mus ver­ti­ni­mus apie ne­blo­gas są­ly­gas šei­mos kū­ri­mui bei vai­kų au­gi­ni­mui. O tam, kad žmo­nės no­rė­tų čia gy­ven­ti ir puo­se­lė­ti Za­ra­sų gro­žį, ma­no, 40 me­tų dar­bo sta­žą San­ta­riš­kė­se tu­rin­čios gydytojos, nuo­mo­ne, yra la­bai svar­bi svei­ka­tos prie­žiū­ros sis­te­mos ko­ky­bė ra­jo­ne.

Tik­rai sun­kiu va­do­vų kai­tos, epi­de­mi­jos ir me­di­ci­nos re­for­mų me­tu Za­ra­sų ligoninė iš­li­ko. Iš­li­ko pa­lai­ko­ma sa­vi­val­dos dėl gy­ven­to­jų. Za­ra­sų li­go­ni­nės direktoriaus Re­mi­gi­jaus La­ma­naus­ko pa­si­rink­tas ko­man­di­nis, o ne do­mi­na­vi­mo mode­lis pa­si­tei­si­no. Esant di­de­liam me­di­kų pe­ri­fe­ri­jo­je de­fi­ci­tui, į Za­ra­sus gy­ven­ti ir dirb­ti, bai­gę me­di­ci­nos stu­di­jas, at­vy­ko vi­daus li­gų gy­dy­to­jas bei du gy­dy­to­jai ge­riat­rai. Su­ge­bė­ta su­de­rin­ti spe­cia­lis­tų pa­tir­ties ir kar­tų per­da­vi­mo es­ta­fe­tę. Konsulta­ci­joms teik­ti at­vyks­ta vi­si rei­ka­lin­giau­si spe­cia­lis­tai iš me­di­ci­ni­nių cen­trų. Vado­vui pa­de­dant ir už­ta­riant jie įdie­gia taip rei­ka­lin­gas nau­jo­ves, at­nau­ji­na­ma įranga (gi­ne­ko­lo­gi­nis, oto­ri­no­la­rin­go­lo­gi­nis, spin­du­li­nės diag­nos­ti­kos ka­bi­ne­tai, ope­ra­ci­nės veik­la).

Ti­kiu, kad mū­sų li­go­ni­nės di­rek­to­rius į sa­vi­val­dos rin­ki­mus ei­na ap­si­spren­dęs tęs­ti jau įgy­ven­din­tus dar­bus ra­jo­no svei­ka­tos sis­te­mo­je ir tu­rė­da­mas nuo­sek­lų pla­ną.

Pa­si­ti­kiu ir pa­lai­kau Re­mi­gi­jaus La­ma­naus­ko kan­di­da­tū­rą sa­vi­val­dos rin­ki­muo­se.

 KVN6394

Vi­daus li­gų gy­dy­to­ja, gy­dy­to­ja pul­mo­no­lo­gė Vi­da Ve­ro­ni­ka RIMŠEVIČIENĖ

Sa­vi­val­dos rin­ki­muo­se pa­lai­kau Za­ra­sų li­go­ni­nės di­rek­to­rių Re­mi­gi­jų Lamanauską.

Tai žmo­gus, su­kau­pęs ne­men­ką va­do­va­vi­mo pa­tir­tį, tu­rin­tis tin­ka­mas va­do­vui ir ki­tas ben­draž­mo­giš­ką­sias sa­vy­bes, to­kias kaip kon­kre­tu­mas, grei­tas mąs­ty­mas, šaltas pro­tas, nuo­šir­du­mas, su­pra­tin­gu­mas, em­pa­ti­ja.

Tai va­do­vas, ku­rio tiks­las puo­se­lė­ti Za­ra­sų mies­to gy­ven­to­jų ge­ro­vę, už­tik­rin­ti vi­sas bū­ti­nas svei­ka­tos prie­žiū­ros pa­slau­gas, tei­kia­mas Za­ra­sų li­go­ni­nė­je.

Kaip gy­dy­to­jas, dir­ban­tis šio­je li­go­ni­nė­je, džiau­giuo­si tu­rė­da­mas to­kį va­do­vą, kuris rū­pi­na­si per­so­na­lo ge­ro­ve, at­si­ra­dus sun­ku­mams ir iš­šū­kiams ieš­ko efektyviausio ir ge­riau­sio spren­di­mo. Esant gy­dy­to­jų ir ki­to per­so­na­lo trū­ku­mui de­da di­de­les pastan­gas nau­jų dar­buo­to­jų pa­ieš­kai, jų ap­gy­ven­di­ni­mo ir ki­tais gyvenimiškais klau­si­mais.

Re­mi­gi­jus La­ma­naus­kas yra pui­kus va­do­vas ir žmo­gus, nuo­šir­džiai dir­ban­tis Zara­sų gy­ven­to­jų la­bui.

Pri­ėmi­mo sku­bio­sios pa­gal­bos sky­riaus ve­dė­jas, gy­dy­to­jas ge­riat­ras Do­vy­das VITKUS

Gy­dy­to­jo dar­bo ap­lin­ka su­si­ju­si su aukš­tu pro­fe­si­nio stre­so ly­giu ir nuo­var­giu dėl di­de­lių rei­ka­la­vi­mų bei at­sa­ko­my­bės, to­dėl jau­nam spe­cia­lis­tui, ren­kan­tis dar­bą, be ga­lo svar­bu yra  įstai­go­je vy­rau­jan­ti at­mos­fe­ra.

At­vy­kę į Za­ra­sų li­go­ni­nę ra­do­me pa­lan­kią dar­bo ap­lin­ką, kas, be abe­jo, yra įstaigos di­rek­to­riaus pa­stan­gų dė­ka. Su­ti­ko­me di­rek­to­rių-ly­de­rį, ku­ris ne tie­siog nuro­di­nė­ja, vi­są at­sa­ko­my­bę per­mes­da­mas dar­buo­to­jams, o įsi­klau­so, su­tei­kia erd­vę nau­jo­vėms dieg­ti, ska­ti­na, pa­si­ti­ki ir pa­lai­ko. Bū­tent šios va­do­vo sa­vy­bės bei šil­tas pri­ėmi­mas, at­vi­ras ben­dra­vi­mas, įsi­klau­sy­mas bei pa­gal­ba įsi­ku­riant nau­ja­me mies­te pa­ska­ti­no čia lik­ti.

Drą­siai sa­ko­me Za­ra­sų ra­jo­no gy­ven­to­jams, kad pa­si­rin­ko­me dirb­ti Za­ra­sų ligoninė­je, nes pa­si­ti­ki­me jos di­rek­to­riu­mi Re­mi­gi­ju­mi La­ma­naus­ku ir vi­so­ke­rio­pai jį pa­lai­ko­me.

Vi­daus li­gų gy­dy­to­jas Jus­tas GRUŠAUSKAS ir l. e. p. Slau­gos ir pa­lai­ko­mo­jo gy­dy­mo sky­riaus ve­dė­jas, gy­dy­to­jas ge­riat­ras Vi­das ŠAVINIS

 

Politinė reklama. Bus apmokėta iš Lietuvos socialdemokratų partijos politinės kampanijos sąskaitos. Užsakymo Nr. 2023/02/28/02.

{jcomments off}

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite