DAR VIENA DIENA, KAI PRAŠOME IŠGIRSTI

0
41
AFIŠA iliuzijos

Kovo 24 d. (penktadienį) 18 val. Zarasų rajono savivaldybės kultūros centre bus rodomas Zarasų rajono savivavdybės viešosios bibliotekos teatro grupės „Juodai baltas“ spektaklis „Iliuzijos“, pagal garsaus dramaturgo Iwano Wyrypajewo pjesę. Režisierė Gražina Karlaitė šį spektaklį skiria ir kartu su visa teatro grupe kviečia aukoti kraštiečio, talentingo aktoriaus Justino Talučio tolimesnei reabilitacijai.

Jei kiekvienas galėtume atsukti laiką atgal, turbūt daugelį sprendimų, veiksmų pakeistume. Konkrečiu atveju nesakytume, neitume, nedalyvautume, nevažiuotume… Šiuo atveju ir zarasietis Justinas Talutis, tą lemtingą dieną, kuri pakeitė jo visą gyvenimą, nesėstų į mašiną ir nevažiuotų…

2018 metų gruodžio 8 dieną, eidamas 27-uosius gyvenimo metus, Justinas pateko į autoįvykį. Tikimybė, kad išgyvens buvo 10 procentų. Su daugybiniais kaulų lūžiais, smegenų kamieno kontuzija buvo paguldytas į Respublikinę Vilniaus universitetitinę ligoninę.

Justinas mėnesį praleido komoje. Buvo darytos kelios operacijos, po šešių mėnesių buvimo ligoninėje prasidėjo reabilitacinis gydymas. Per ketverius metus vaikinas labai sustiprėjo. Nors savarankiškai ir tvirtai dar pats negali eiti, tačiau mažais žingsneliais juda pirmyn. J. Talutis labai stengiasi, daug sportuoja. Du kartus per metus važiuoja į mokamas reabilitacijas, kurios nėra pigios. Lankosi privačioje reabilitacijos klinikoje „Dianeta”, kur treniruojasi su robotizuotu eisenos treniruokliu „Kenisifor”. „Inovitos” klinikoje kas dvi savaites yra lašinamos egzosomos, kurios paveikia ląstelių funkciją ir elgesį.

Po kiekvienos procedūros po egzosomų ir treniruočių su Kineseforu matosi pagerėjimas. Gydytojai žada, kad Justiną „pastatys” ant kojų. Tačiau laukia ilgas darbas. Dabar Justinui apsitarnaujant išlieka vidutinės pagalbos poreikis. Tikimasi, kad po penkerių metų galės vaikščioti įprastai.

Daugelis Justiną Talutį pažinojo kaip linksmą, darbštų ir geraširdį žmogų. Ne vienerius metus jis vaidino Gražinos Karlaitės režisuojamuose spektakliuose. Pasak režisierės „Tai betarpiškas, organiškas, iš prigimties laisvas aktorius.” Vieni įsimintiniausių Justino vaidmenų buvo baltagvardietis spektaklyje „Raudoni raudoni debesys” (2010); įsikūnijimas į LR Prezidentą Aleksandrą Stulginskį performenso „Istoriniai literatūriniai personažai Zarasų viešosios bibliotekos languose” metu (2018). Prieš pat autoįvykį, Justinui buvo skirtas vaidmuo I. Wyrypajewo pjesėje „Girti”.

Iki šios žinutės paskelbimo viešojoje erdvėje vaikinas atviravo: „Teatras buvo ir yra manyje. Su teatro grupe „Juodai baltas” praleista vieni geriausių mano metų. Esamiems teatralams linkiu išgyventi kiekvieną savo vaidmenį, mėgautis publikos ovacijomis. O žiūrovui patirti kuo daugiau gerų įspūdžių ir gilių išgyvenimų. Aš tikiu, kad į sceną dar sugrįšiu!”, – dalijosi mintimis Justinas.

Netrukus įvyksiančios premjeros metu, Zarasų viešosios bibliotekos teatro grupės „Juodai baltas aktoriai ir režisierė G. Karlaitė kviečia visus ištiesti pagalbos ranką ir padėti Justinui greičiau grįžti į normalų gyvenimą, į didžiąją sceną. Spektaklio metu bus renkamos lėšos ir skiriamos Justino Talučio reabilitacijai. Finansiškai paremti galite taip pat pervesdami į labdaros ir paramos fondą „Išgirsk mane” LT  07 7300 0100 9093 0446, paskirtis: Justino Talučio reabilitacijai. Telefonas pasiteirauti +370 61201488. Iš anksto dėkojame už Jūsų supratingumą ir gerumą.

Justinas nuoširdžiai dėkoja labdaros ir paramos fondo „Išgirsk mane” įkūrėjui Algimantui Dumbravai, fondo prezidentei Eglei Vaitkevičienei, Zarasų viešosios bibliotekos teatro grupei „Juodai baltas“ ir jos režisierei Gražinai Karlaitei, savo šeimai, draugams, visai Zarasų bendruomenei, kurie morališkai ir finansiškai palaiko, linki greičiau pasveikti. „Aš dar sugrįšiu į didžiają sceną!”.

Parengė Inesa Dumbravienė,

Zarasų rajono savivaldybės viešosis bibliotekos atstovė ryšiams su visuomene

Nuotraukos iš bibliotekos archyvo

78064581 109512653856706 7211255746455928832 n

Raudoni debesys

zoomed rbf08631 1

zoomed rbf 6476 1

zoomed rbf 6806 1

zoomed rbf 086733

Justinas dabar

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite