SIENOS AR SOLIDARUMAS?

0
54
mid news zrs 519 1

Zarasų rajono savivaldybė nuo 2006 m. yra pasirašiusi susigiminiavusių miestų bendradarbiavimo sutartį su Prancūzijoje esančia Ballan-Miré savivaldybe.

2022 m. Zarasų rajono savivaldybės administracija, drauge su Lenkijos Oswiecim miestu, partnerio teisėmis prisijungė prie jaunimui skirto projekto „Sienos ar solidarumas“ („Murs ou solidarité“), kurio baigiamasis renginys 2023 m. balandžio 14–19 d. vyks Ballan-Miré savivaldybėje, Prancūzijoje.

Zarasų rajono savivaldybės delegacija, kuri vyks dalyvauti projekto veiklose, yra sudaryta iš šešių Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos gimnazistų ir dviejų lydinčiųjų asmenų. Delegacija išvykai į Prancūziją rengėsi jau nuo 2022 m. antrojo pusmečio. Buvo diskutuojama savanoriškos ir priverstinės migracijos, klimato kaitos, geopolitikos klausimais, parengti problematiką atspindintys plakatai, kurie nuo šiandien yra eksponuojami Ballan-Miré mieste. Taip pat kiekviena projekte dalyvaujanti šalis turėjo parengti prezentaciją, atsakant į vienodus klausimus, kuri bus pristatyta Prancūzijoje.

Kviečiame susipažinti su jau pasiektais projekto rezultatais, kuriuos aptarsime ir plačiau gilinsimės į sienų ir solidarumo problematiką Ballan-Miré netrukus po Šv. Velykų.

Jaunimo reikalų koordinatorė
Julija Goštautaitė-Adomavičienė

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite